Slaapkamer inspiratie tijdens de Corona crisis

In deze blog deel ik een aantal handige tips over hoe jij je slaapkamer kunt herinrichten.

03 April 2020

Met het assortiment van Dekbedovertrekken & Zo is dat namelijk zo gepiept! Bekijk hier de dekbedovertrek aanbiedingen. Het assortiment wordt iedere dag vernieuwd!

De hele wereld is in de greep van het Corona-virus. Dit heeft veel invloed op het dagelijks leven. Op advies van de overheid zitten veel mensen thuis. Sommige mensen kunnen thuis werken, maar er zijn ook veel mensen die dat niet kunnen. Hoe dan ook, de verveling treedt op. Hoe ga je hier op een creatieve manier mee om? Je hebt het huis al een paar keer voorzien van een grote schoonmaak en je kledingkast is inmiddels ook wel opgeruimd.

Een leuk idee: ga je slaapkamer opnieuw decoreren! Wanneer we veranderingen willen aanbrengen in onze woning is de slaapkamer vaak het laatste waar we aan denken. Maar laat nou juist deze ruimte zo belangrijk zijn. In tijden van stress en onzekerheid is er iets wat we heel hard nodig hebben, namelijk: een goede nachtrust.

“Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd”

Uit onderzoek is gebleken dat je slaapkamerinrichting op een positieve manier kan bijdragen aan je nachtrust. Je komt het meest tot rust op een plek waar jij je prettig voelt. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte opgeruimd is. Want het is waar wat ze zeggen: “een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.”

Dus hoe kun jij je vrije tijd beter besteden dan aan het herinrichten van je slaapkamer? Juist deze ruimte verdient in deze tijd een klein beetje extra aandacht. Dit is namelijk snel terugverdiend als je ’s ochtends uitgerust wakker wordt!

Slaapkamer ideeën waar je wakker voor wilt blijven

Zoals ik hierboven al vertelde is de slaapkamer dé plek om tot rust te komen. Slapen is fijner in een ruimte waar jij je goed voelt. Ik zet de leukste ideeën en tips voor je op een rijtje. Zodat jij, ook gedurende deze moeilijke tijden, een plek hebt om tot rust te komen!

Maak een inspiratie moodboard

Voordat je aan de slag gaat is het handig om een moodboard te maken. Pinterest is je beste vriend! Hier staan veel mooie inspirerende afbeeldingen op van slaapkamers. Sla alles op wat je leuk vindt en stel en moodboard samen. Voeg naast mooie afbeeldingen ook kleuren, stoffen en meubels toe aan je moodboard.

Als je al het materiaal verzameld hebt krijg je een goed beeld van het totaal plaatje. Je ziet zo direct welke kleuren en materialen mooi bij elkaar staan of juist niet. Daarnaast kun je waar nodig nog aanpassingen en vergelijkingen doen!

De indeling van je slaapkamer

De indeling van je slaapkamer is een belangrijk onderdeel als je de slaapkamer gaat herinrichten. Zo kunnen de kleinste wijzigingen al een wereld van verschil maken. Omdat we nu gaan voor een volledige make-over zal dit sowieso het geval zijn. Stap 1: pak een papier en teken de ruimte uit (tegenwoordig heb je hier ook een aantal handige Apps voor). Noteer voor jezelf hoe groot je slaapkamer is en hoe groot de meubels zijn die je in je kamer gaat neerzetten. Maak het plan op een schaal van 1/50 of 1/25. Je kunt dit gemakkelijk doen door te delen door 25 of door 50. Afhankelijk van welke schaal je kiest. Zo weet je zeker dat alle verhoudingen kloppen!

De kleuren

Nu je de indeling van je slaapkamer bepaald hebt is het tijd om naar de muren te kijken! Welke kleur komt waar? Je kunt de plattegrond inkleuren, zodat je precies weet hoe de muren eruit moeten komen te zien. Wil je graag een accentkleur gebruiken of een print? Kies dan voor de wand achter het bed. Zo hoef je er niet iedere keer tegenaan te kijken en raak je er minder snel op uitgekeken. Heb je de kleuren bepaald? Dan kan het inrichten beginnen!

Het inrichten kan beginnen!

Dit is natuurlijk het allerleukste gedeelte! Na veel brainstormen ga je eindelijk bezig met inrichten! Met betrekking tot de inrichting heb ik nog een aantal handige tips. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

#1 Gebruik zachte materialen

De slaapkamer is een plek waar je optimaal kunt ontspannen. Daarom is het belangrijk dat de materialen hierbij passen. Kies voor heerlijke zachte materialen, zoals dekbedden van zijde en een plaid van fleece of wol. Heb je een koude slaapkamer vloer? Je wilt natuurlijk niet zodra je uit bed stapt last hebben van koude voeten. Leg daarom en kleedje op de grond, zoals een schapenvacht. Pantoffels ernaast en je hebt nooit meer last van koude voeten!

#2 Sfeervolle verlichting

Verlichting is tegenwoordig een essentieel onderdeel van onze inrichting. Je kunt er gezelligheid en sfeer mee creëren. En wat is er nou mooier (romantischer) dan een sfeervolle slaapkamer? Kies daarom voor een dimmer, zodat je de verlichting naar wens kunt afstellen. Naast sfeerverlichting kun je ook algemene verlichting toevoegen. TIP: zorg ervoor dat je de verlichting op afstand kunt bedienen: ideaal!

#3 Kies voor rustgevende kleuren

Het kleurgebruik is een belangrijk onderdeel. Uit onderzoek is gebleken dat kleuren namelijk een grote invloed hebben op onze gemoedstoestand. Kies in je slaapkamer dus voor kleuren die echt rust uitstralen. Denk hierbij aan kleuren, zoals: pasteltinten of neutrale grijs/beige tinten. Ben je gek op felle kleuren? Gebruik hiervoor dan de wand achter het bed!

#4 LESS is definately MORE!

Als we denken aan een knusse gezellige inrichting, dan denken we vaak ook aan veel decoratie. Maar te veel toeters en bellen kunnen ook zorgen voor onrust. Kies voor een aantal mooie eyecatchers die je slaapkamer opfleuren in plaats van beladen. Je zult zien dat je met de juiste blikvangers helemaal niet veel nodig hebt. Enkele decoratie elementen zorgen er al voor dat jouw slaapkamer er tiptop uitziet!

#5 Zo kun jij je slaapkamer optisch groter laten lijken

Ik heb nog een handige tip hoe jij je slaapkamer optisch groter kunt laten lijken. En ja dit geldt ook voor kleine slaapkamers! Spiegels! Spiegels zorgen namelijk voor een ruimtegevoel. Kies dan vooral voor een spiegel die geen randen heeft en net zo hoog is als je kamer. Het lijkt hierdoor namelijk alsof de ruimte nog verder doorloopt. Daarnaast zorgen pasteltinten ook altijd voor een ruimtelijker gevoel!

De leukste dekbedovertrekken shop je bij Dekbedovertrekken & Zo!

Het is een rare tijd, waarop we ons op geen enkele manier hadden kunnen voorbereiden. Ik hoop dat deze slaapkamer herinrichting tips jou in ieder geval inspiratie geven om aan de slag te gaan! Ondanks dat de fysieke winkels gesloten zijn, kun je gelukkig nog wel steeds online shoppen.

Je shopt de leukste dekbedovertrekken, spreien en hoeslakens bij Dekbedovertrekken & Zo. Je bed is altijd prominent in beeld dus zorg ervoor dat je het bed voorziet van een mooi overtrek! Je kunt kiezen uit vele merken, kleuren en dessins. Kies bijvoorbeeld voor een katoen satijnen dekbedovertrek in een neutrale kleur of voor een vrolijk dessin met bloemen!

Door het ruime assortiment is er gegarandeerd een dekbedovertrek die bij jouw slaapkamerinterieur past. Gedurende de Corona crisis wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM, zodat jij je bestelling veilig thuis kunt ontvangen. Om toch een beetje positief te blijven wordt de sale nu dagelijks aangevuld met prachtige producten. Hiervoor geldt altijd:
- Vandaag besteld = morgen in huis
- Gratis verzenden en retourneren
- 30 dagen retourtermijn
- Achteraf betalen mogelijk

Veel shop plezier!

Reacties