Foto: 277796

Zalig zacht linnen om de dag goed te beginnen

Mirabel Slabbinck ontwerpt exclusief bedlinnen op maat.

Mirabel Slabbinck ontwerpt exclusief bedlinnen op maat.

Geen betere start van de dag denkbaar dan energiek opstaan. En dat doe je goedgezind met het zalig zachte bedlinnen van Mirabel Slabbinck. Dit Belgische merk combineert moeiteloos frisse designs met levendige kleuren en een verfijnde kwaliteit. Laat je verrassen door de sfeervolle lentecollecties en stel je persoonlijk linnen op maat samen.

 

Slabbinck Home Creations zet het voorjaar enthousiast in met sierlijke collecties linnen én met een nieuwe naam: Mirabel Slabbinck. Zo legt het merk – dat in 2012 de tiende verjaardag van de vierde generatie Slabbinck viert – nog meer de nadruk op persoonlijk linnen op maat. Waarbij elk model kan uitgewerkt worden in een kleur naar keuze.


Mirabel Slabbinck: 'We zien onze vaste collecties als een bron van inspiratie, als een begin vanwaar je fantasie het overneemt. Door basisontwerpen persoonlijke accenten te geven, kan je exclusieve modellen creëren die helemaal zijn afgestemd op je smaak of interieur. Denk aan satijnzacht bedlinnen dat perfect past bij de kleur van je slaapkamer. Of aan badlinnen dat qua motief speels contrasteert met het bedlinnen. We willen dat onze linnencollecties tot de verbeelding spreken. Dat maakt interieur-inrichting ook zoveel leuker, persoonlijker en spannender.'

Nieuwe collecties bedlinnen
Naar goede gewoonte zijn de collecties van Mirabel Slabbinck sober en strak, maar niet zonder extra oog voor detail. Een sierlijk accent in kant? Speelse lijnen? Of verborgen kleuraccenten? Ontdek het uitzonderlijke bedlinnen.

Cantharis/Pendula, met een romantisch kantje
De collectie Cantharis/Pendula laat de Brugse roots van Mirabel Slabbinck stijlvol zien. De ontwerpster creëerde een verfijnd accent in kant. De brede band die het dekbedovertrek, de kussenslopen en het laken van Cantharis siert, oogt modern door de lurexdraad die erin verwerkt is. Voor zoveel stijl moet de nieuwe plaid Pendula, wol en katoen gemengd, zeker niet onderdoen. Een gracieuze tekening maakt de plaid verrassend mooi, terwijl het speciale wasprocedé (boutis) hem onweerstaanbaar zacht maakt.

Cantharis: 100% satijnkatoen Pella
Richtprijs: 496 euro
Pendula: wol/katoen
Richtprijs: 173 euro

Yucca, speels asymmetrisch
Heel sober en strak oogt Yucca. Het zilverkleurige bedlinnen kreeg een asymmetrische tekening door kleine neepjes in de stof te stikken. Resultaat is een moderne collectie met een speelse toets.

Yucca: 100% satijnkatoen Pella
Richtprijs: 638 euro

Gizli, verborgen kleuraccenten
Het idee van 'hidden colours' inspireerde Mirabel Slabbinck tot Gizli. De modellen hebben een kleuraccent, maar een beetje weggestoken. Voor het dubbelzijdige dekbedovertrek kan je twee kleuren naar smaak combineren. Enkele kussenslopen hebben een boord 'rond om rond', zonder volant. De andere kussenslopen hebben een dubbele volant aan de zijkant, waarbij de binnenkant van de volant in een ander kleur is uitgewerkt. Zo krijg je een sober en stijlvol geheel waarmee je even bescheiden als betoverend kleuraccenten kan leggen. Gizli past subtiel in vele interieurs.

Gizli: 100% satijnkatoen Pella
Richtprijs: 436 euro

Papaya/Carica, geniaal geometrisch
Bourdon lijnen die elkaar kruisen en een stukje cirkel vormen. Dat grafisch spel typeert Papaya en vind je ook terug op de bijhorende sprei Carica. De sprei is gemaakt van dubbelzijdig linnen. De tekening is gebaseerd op een typische spirograaftekening met geometrische patronen.

Papaya: 100% satijnkatoen Pella
Richtprijs: 202,20 euro
Carica: 100% linnen
Richtprijs: 172,20 euro

Taiga, kleurrijk Marokko
Taiga van Mirabel Slabbinck brengt je naar het zuiderse Marokko. Naar de typische kleuren blauw, oranje en bruin. En naar prachtige patronen. De tekening is vakkundig uitgewerkt door een koordje op de stof te stikken. De plaid Betina kreeg daarbij een nieuwe kleur, met naturel en blauw. Kortom, Taiga is er voor de vele liefhebbers van een mediterrane sfeer.

Taiga: 100% satijnkatoen Pella
Richtprijs: 493 euro
Betina: kasjmier/zijde
Richtprijs: 689 euro

Nog exclusiever, nog uitgebreider
De voorjaarsrcollecties houden de ambitieuze reputatie van het Belgische merk hoog. Met de stoffencollectie 'Suprême' tekent Mirabel Slabbinck nu voor nóg exclusiever bedlinnen. “Deze collectie omvat de meest verfijnde kwaliteitsstoffen. Ze zijn gemaakt met dezelfde garens als onze standaardkwaliteit, maar zijn gedubbeld. Daardoor voelen ze nog zachter aan, zijn ze nog duurzamer en luxueuzer. In deze effen stoffen kunnen we alle modellen van onze collectie bedlinnen uitwerken.”

Concreet zijn er nu drie basiscollecties bedlinnen: Essentials (2 stofkwaliteiten, 2 series linten), Design (5 stofkwaliteiten) en Suprême. De stoffen voor deze laatste zijn:
• Bora: 100% percaalkatoen TC 400, in wit, ecru en beige
• Belladonna: 100% satijnkatoen TC600, in wit, ecru en grijs
• Nali: 100% satijnkatoen TC600 garenverf, dubbelzijdig, in grijsblauw, violet en bruin

Daarnaast breidt Mirabel Slabbinck het assortiment uit met dekbedden en kussens, met een vulling van 100% dons of 100% polyester, beide op maat gemaakt. Ook nieuw in het gamma zijn de matrasbeschermers op maat, in een speciale stof die ademt maar vocht weert. Zo is het assortiment bedlinnen breder en completer dan ooit.

Publicatiedatum: 13 januari 2012

Meer informatie: www.mirabelslabbinck.be

Reacties