Foto: 2015/dekbedovertrek-aanschaf.jpg

Waar moet je op letten bij aanschaf van een nieuw dekbedovertrek?

Ben je op zoek naar de juiste zomerproof spulletjes? Ook in de slaapkamer kun je het één en ander vervangen. Bijvoorbeeld je dekbed en dekbedovertrekken.

Winter versus zomer

In de winter kies je vaak voor een ander materiaal en andere kleuren voor je dekbedovertrek dan in de zomer. In de winter zijn het vaak de warme kleuren en materialen die je fijn doen voelen. In de zomer hebben we juist meer behoefte aan frisheid en lichte kleuren. Het kiezen van je dekbedovertrek is belangrijk, het creëert een sfeer in je slaapkamer waar je je goed bij moet voelen om je rust te vinden. 

Trends voor dekbedovertrekken

Deze zomer zijn er diverse trends te zien als het gaat om de slaapkamer en de accessoires daarvan, zoals het dekbedovertrek. 

1. Kleurrijk en veel bloemen

Haal de natuur in huis door een dekbedovertrek te kopen met vele, kleurrijke bloemen. Het fleurt de slaapkamer meteen op en brengt een frisse sfeer met zich mee. Deze trend zet zich vaak ook door in het gehele huis; de botanische trend. 

2. Kleurrijke blokken

Blokjes en ruitjes zijn altijd al in geweest als het gaat over de printjes in de slaapkamer. Ook deze zomer zien we veel color blocking terug. Het zijn vaak opvallende, grote, gekleurde blokken die een gezellige en frisse sfeer met zich mee brengen. Sta fris en fruitig op met deze printjes!

3. Rustgevende tinten

Ben jij meer van de rust in je slaapkamer? Dan kun je kiezen voor de kleuren mint of turquoise. Deze kleuren en tinten brengen een rust gevoel met zich mee. Wil je niet een te saaie overtrek? Dan kun je op zoek gaan naar een combinatie van deze kleuren met een subtiel kleurverloop op het overtrek en witte slaapkameritems. 

Materiaal

Je kunt dekbedovertrekken in diverse materialen vinden. Voor in de zomer kiest men het meest voor katoen of linnen. Deze zijn beide duurzaam, ademend en nemen vocht op. Je kunt hier dus heerlijk onder slapen in de zwoele nachten.

Reacties