Foto: 2020/zo-maak-je-bed-op.jpg

Jouw bed perfect opmaken? Zo doe je dat!

Aangezien de gemiddelde Nederlander dag in dag uit behoorlijk wat tijd in bed doorbrengt, moet het beddengoed regelmatig verschoon worden.

Gelukkig kan dit gewoon in de wasmachine. Als alles weer droog is, kun jij jouw bed opmaken. Veel Nederlanders worstelen hiermee. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen je hier hoe jij jouw bed perfect opmaakt. 

Koop het juiste beddengoed

Wanneer je jouw bed perfect wilt opmaken, moet je allereerst zorgen voor beddengoed van goede kwaliteit. Slaap jij op een oud kussen dat inmiddels behoorlijk plat en verkleurd is? Dan wordt het al lastig om jouw bed perfect op te maken. Voor het dekbed is dit niet anders. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de dekbedovertrek en kussensloop. Ook deze dienen van goede kwaliteit te zijn om jouw bed perfect op te maken. Voor het perfect opmaken van jouw bed is het daarom verstandig te investeren in kwalitatief beddengoed.

Kreukels uit het beddengoed halen

Na een wasbeurt is jouw beddengoed weer lekker fris. Nadeel is alleen dat er flink wat kreukels in de stof zitten. Wanneer je de overtrek direct op jouw bed legt, zorgt dit voor een slordige uitstraling. Wil je de kreukels eerst uit de stof halen? Dan kun je jouw dekbedovertrek strijken. Dit is geen gemakkelijke opgave, want het is nogal een grote lap stof. Je kunt de overtrek deel voor deel strijken, maar dit gaat niet altijd even makkelijk.

Raak jij ook telkens weer gefrustreerd wanneer jij jouw dekbedovertrek gaat strijken? Dan zoek je mogelijk naar een oplossing om dit probleem voor eens en altijd te verhelpen. In dat geval is een luxe dekbedovertrek strijkvrij ongetwijfeld een oplossing. Grote voordeel van deze overtrek is dat strijken verleden tijd is. Bij de productie van een strijkvrije overtrek van Cottonsuite wordt een speciale weeftechniek gebruikt. Deze zorg er onder andere voor dat het niet langer nodig is om jouw overtrek te strijken. Met deze dekbedovertrek zorg jij er altijd voor dat jouw bed perfect is opgemaakt.

Stop alles goed in de hoekjes

De meeste mensen hebben geen zin om veel tijd en moeite aan het opmaken van hun bed te besteden. In dat geval is een perfect opgemaakt bed een illusie. Dit kost nou eenmaal tijd. Wil je wel een perfect opgemaakt bed? Zorg er dan allereerst voor dat alles goed in de hoekjes zit. Dit begint bij de molton en de matrashoes. Zijn deze hoezen wat aan de grote kant? Trek ze dan strak en stop ze goed in. Hierdoor heeft de basis van jouw bed al een strakke uitstraling.

En dan hebben we het dekbed nog. Menig Nederlander worstelt ermee om het dekbed goed in de hoekjes van de overtrek te krijgen. Gelukkig zijn hier tegenwoordig verschillende handige technieken voor. Trek jouw dekbedovertrek bijvoorbeeld binnenstebuiten en pak met de hoekjes de bovenste twee hoeken van het dekbed vast. Trek hem vervolgens recht en stop de onderste hoeken van het dekbed in de hoeken van de overtrek. Na een paar keer schudden zit jouw dekbed perfect in de overtrek. Leg hem vervolgens op het bed, stop hem in en trek alles nog even strak.

Reacties