Auping presenteert najaarscollectie bedtextiel 2020

Auping presenteert voor het najaar een collectie van dertien kleurrijke nieuwe dekbedovertrekken en een zachte sprei.

16 Oktober 2020

De overtrekken hebben warme, diepe kleuren. Herkenbare grafische dessins - waar Auping om bekend staat - worden afgewisseld door ingetogen effen ontwerpen. Voor deze collectie gebruikt Auping trendkleuren die ook in de mode voor dit najaar terug te zien zijn: mooie warme roodtinten, terra, nude, maar ook lila en paars. Opvallend is de vertaling van de populaire jungle-print naar een stijlvol dessin dat zowel in een klassiek interieur als in een modern ingerichte slaapkamer goed past. 

De overtrekken zijn gemaakt van hoogwaardig 100% katoensatijn, percale katoen en katoen - dat ook na veelvuldig wassen mooi van kleur en vorm blijft. De overtrekken hebben een extra lange instopstrook waardoor ze ook geschikt zijn voor hoge matrassen. Met de lusjes aan de binnenkant zijn de overtrekken eenvoudig aan een Auping dekbed vast te maken zodat het dekbed altijd op zijn plek blijft. De najaarscollectie is vanaf oktober verkrijgbaar bij alle Auping winkels en online in de webshop. Alle overtrekken zijn beschikbaar in 1- en 2-persoonsuitvoeringen. Prijzen van de dekbedovertrekken beginnen bij € 79,- en de sprei kost € 139,95.

Duurzame productie

Het katoen dat gebruikt is in deze collectie is op duurzame wijze geproduceerd, volgens de richtlijnen van het Better Cotton Initiative (BCI). Het Better Cotton Initiative zet zich in voor betere economische condities, milieuvriendelijke productie van katoen en voor verbeterde werkomstandigheden. Concrete resultaten zijn: minder waterverspilling, vermindering van pesticide gebruik, meer gebruik van organische bemesting, verbeterde winst voor de boer en verbeterde oogstopbrengsten. De verpakking van de overtrekken is gemaakt van PET-materiaal en FSC-gecertificeerd papier dat met milieuvriendelijke inkt is bedrukt. PET is een kunststof die keer op keer gerecycled kan worden. 

Over Koninklijke Auping bv

Auping werkt al ruim 130 jaar aan persoonlijke oplossingen op het gebied van slaap en rust. Vanuit onze overtuiging dat een uitgeruste wereld een mooiere wereld is, hebben we in ons werk altijd aandacht voor mens, milieu en de toekomst. Met vakmanschap en oog voor detail ontwikkelen we producten en diensten die ervoor zorgen dat je uitgerust bent en ontspannen je leven kunt leiden. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal. Auping produceert alles in de duurzame fabriek in Deventer en groeide uit tot bedden- en matrassenmarktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en distributie over een groot deel van de wereld. Auping is koploper in de circulaire economie en streeft ernaar om uiterlijk in 2030 volledig circulair te zijn. In maart 2020 behaalde Auping de B Corp status, waarmee we vrijwillig de hoogste standaarden nastreven op het vlak van sociale en ecologische prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie. 

www.auping.nl

Reacties