Foto: press_2013//texeler-dekbed-organic.jpg

Gezond en verantwoord slapen onder het groenste dekbed

Een wollen dekbed brengt al veel natuur in de slaapkamer, maar dat het nóg groener kan, bewijst Texeler Organic. Alle onderdelen van dit eerlijke bedproduct zijn op volledig ecologisch verantwoorde wijze tot stand gekomen.

Een wollen dekbed brengt al veel natuur in de slaapkamer, maar dat het nóg groener kan, bewijst Texeler Organic. Alle onderdelen van dit eerlijke bedproduct zijn op volledig ecologisch verantwoorde wijze tot stand gekomen.

Daarom mag Texeler Organic het zeer veeleisende internationale GOTS-label voeren. Wie onder dit groenste dekbed van Nederland kruipt, hoeft daarom zeker niet wakker te liggen van wat er allemaal nodig was om zo gezond te kunnen slapen.

 

Een Texeler Organic dekbed kent een compleet verantwoorde productie. Dat begint al bij de schapen die op biologische grond grazen. Hun wol is daarom geheel natuurzuiver. Voor de organische katoen van de tijk en de verpakkingstas zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zelfs de bedrukking van hoeklinten en productkaartjes is gebeurd met ecologische inkt. Door dit alles voldoet Texeler Organic aan de strenge eisen van de Global Organic Textile Standard (GOTS) en mag het een echt EKO-product worden genoemd.

Comfortabele eigenschappen

De milieubewuste en sociaal verantwoorde productie doet in het geheel niets af aan de comfortabele eigenschappen waaraan een goed Texeler dekbed moet voldoen. De wol is door de traditionele bewerking vochtregulerend, warmte-isolerend en bevat veel lanoline, wat goed is voor een weldadig gevoel. De ambachtelijke vervaardiging van het dekbed zorgt er verder voor dat de wol luchtig en vormvast blijft, zodat het lichaam op alle plekken warm wordt gehouden.

Het all seasons Texeler Organic dekbed is leverbaar voor een adviesverkoopprijs vanaf ? 152,- en het zomerdekbed vanaf ? 99,-. Op www.twobedding.nl zijn de winkels te vinden waar Texeler dekbedden te koop zijn.


Texeler wol
Kou, wind en zilte zeelucht zorgen bij het schapenras Texelaar voor langkroezende wol met een hoog gehalte aan natuurlijke lanoline (wolvet). Door de natuurlijke veerkracht blijft wol altijd in vorm. Breken of pletten is vrijwel uitgesloten. De wol van het Texeler dekbed is zorgvuldig gekaard, waardoor alle vezels in één richting liggen. Bovendien is de wol in dekbedden vuilafstotend door de gezuiverde lanoline. Regelmatig luchten is daarom genoeg om het dekbed fris én in vorm te houden.


Publicatiedatum: 15 januari 2010

Reacties