Foto: dekbedovertrek dekbeddiscounter

Bedpartners vinden warmte bij elkaar in ijzig koude nachten

65 procent van de Nederlanders bereidt zich voor op koude nacht

Een op de vijf Nederlanders laat zich ’s nachts liever warm houden door de geliefde dan dat er met deze ijzige kou een extra deken of dekbed over de nachtelijke sponde wordt getrokken. 65 procent van slapend Nederland treft voordat in bed wordt gestapt maatregelen als bescherming tegen de winterse temperaturen.

Dat blijkt uit een peiling van de grootste online beddengoedshop van de Benelux, webwinkel Dekbed-Discounter.nl. De peiling vond de afgelopen dagen plaats onder ruim 1600 Nederlanders. Je zou denken dat iedereen een extra dekbed over zijn ledikant legt, maar zo is het ook weer niet. 30 procent van de slapers doet dat, maar één op de tien slapers trekt extra kleding aan om warm te blijven.

Hotelkamer
Een héél klein aantal slaapkoppen (0,7 procent) zoekt de warmte op in een hotelkamer en verlaat vanwege de kou tijdelijk de eigen woning, of zelfs helemaal Nederland. 5,7 procent zet simpelweg de verwarming hoger voor het naar bed gaan. 34 procent zegt in het geheel geen last te hebben van de Russische beer.

“Je ziet de Nederlanders creatief omgaan met de kou. We zijn erg vindingrijk met z’n allen”, zo zegt Niels Verwij, directeur van Dekbed-Discounter.nl. De online beddengoedshop noteert deze weken een fors hogere verkoop van dekbedden. De verkopen van warmte dekens plussen met ruim 138 procent sinds afgelopen vrijdag in vergelijking met voorgaande dagen. Ook het aantal verkochte flannellen producten is met 37 procent gestegen. De lage temperaturen houden aan tot het weekend. Weerplaza voorspelt de koudste start van maart sinds 1946, of zelfs een recordkoud als het donderdag beneden -5 graden Celsius wordt.

Reacties