Foto: 2022/wonennl-boxspring-jean-van-der-meulen-1454806.jpg

De perfecte boxspring voor jou slaapkamer

Ben jij ook op zoek naar een goede nachtrust? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een (nieuwe) boxspring.

23 September 2022

Voordat je de perfecte boxspring kiest, moet je eerst weten welke eigenschappen je bed zou moeten hebben. Het kiezen van een matras is namelijk een persoonlijke keuze. Om erachter te komen welke matras het best bij je past, doe de Matrassencheck.nl. Hierbij wordt er naar 3 zaken gekeken, namelijk: je lichaamsgrootte, je meestgebruikte slaaphouding en je wensen. Er zijn verschillende matras types die je op een boxspring kunt gebruiken. Ben je benieuwd hoe jij de perfecte bed in elkaar zet? In dit artikel lees je hier meer over.

Wat is een boxspring?

Voordat je een boxspring kiest, moet je eerst weten wat een boxspring eigenlijk is. Voorheen zag je boxsprings alleen in mooie hotelkamers en nu in bijna iedere slaapkamer. Een boxspring kan worden gezien als een compleet bed. Het bestaat uit een onderstel van een stoffen ombouw met pocketvering. Bovenop de boxspring ligt een topmatras. Een topmatras is dunner dan een ‘normaal’ matras, zo ongeveer 5 tot 10 centimeter dik. Een boxspring ondersteunt het lichaam en een boxspring matras topper verhoogt de ligcomfort op het bed. Kies dan ook een matras topper die past bij jouw situatie. Heb je vaak een zere rug dan zijn matrassen gemaakt van traagschuim, koudschuim of latex schuim effectief deze tegen te gaan. Deze matrassen nemen namelijk de vorm van je lichaam aan. 

Hoe verbeter je je nachtrust?

Na het kiezen van een boxspring, hoop je je nachtrust te verbeteren. Echter, is het vervangen van je oude bed niet altijd voldoende. Zo kan het toevoegen van bijvoorbeeld een verzwaarde deken je slaapproblemen oplossen. Een verzwaarde deken werkt ideaal voor mensen die moeite hebben zich ontspannen te voelen. Door het gewicht van de deken, dat zorgt voor druk, wordt je lichaam gestimuleerd een gevoel van geborgenheid te creëren. Hierdoor wordt je kalm en ontspannen. Daarnaast is het belangrijk om melatonine aan te maken. Dit doe je door te slapen in een donkere ruimte. Denk hierbij aan het toevoegen verduisterende gordijnen. Een andere manier om je kalm en ontspannen te voelen is door ontspanningsoefeningen te doen voor het slapengaan. Dit zal je nachtrust verbeteren. 

Kortom, een boxspring kiezen doe je door te kijken naar je lichaamsgrootte, slaaphouding en je voorkeuren. Daarnaast zijn er verschillende manieren om je nachtrust te verbeteren.

Reacties