string(1) "p"

De Equilli Less

Een compleet duurzaam bed dat uitblinkt in eenvoud, stevigheid en gebruiksgemak

De Equilli Less
Slaapcomfort is prima, maar het oog wil ook wat. Daarom ontwikkelden we Equilli LESS, een compleet bed dat uitblinkt in eenvoud, stevigheid en gebruiksgemak. Met zijn minimalistische design en handige combinatiemogelijkheden voelt deze allrounder zich thuis in elke slaapkamer. Ook je geweten kan even indommelen: Equilli LESS is gemaakt van eerlijke en kwalitatieve materialen. Duurzaamheid, made in Belgium.

Eenvoudig, puur, mooi… Ons Less bed is een compleet bed dat uitblinkt in eenvoud, stevigheid en gebruiksgemak. Het bed is beschikbaar in 2 kleuren (naturel of zwart) en kan gecombineerd worden met hetzelfde hoofdbord of met een gestoffeerd hoofdbord in één van onze 74 stoffen.

De rubberboom als circulaire grondstof
Het hout van het Less bed is afkomstig van de rubberboom of “Hevea Brasiliensis”. Deze boom is verantwoordelijk voor de productie van één van de belangrijkste grondstoffen van matrassen. Het sap van de boom (latex melk) wordt namelijk gebruikt voor de productie van natuurlatex. Het sap van de rubberboom wordt getapt door inkervingen te maken in de stam van waaruit het latex sap in een bakje loopt.

Wanneer het tappen goed wordt uitgevoerd, kunnen rubberbomen 20 tot 30 jaar leveren. Vroeger werden plantages na het stilvallen van de productie afgebrand en opnieuw aangeplant. Nu worden ze gerooid en verwerkt tot mooie en duurzame meubelpanelen (rubberhout of rubberwood). Zo wordt iets dat voorheen als afval beschouwd werd opnieuw als een hoogwaardige grondstof ingezet, een mooi voorbeeld van circulaire economie.

Met het Less bed krijgt de rubberboom als het ware een tweede leven in de slaapkamer.

Meer informatie
Voor meer informatie bezoek ook eens onze website en/of bezoek een van onze dealers.