Foto: 0-2023/dekbedovertrek-walton-groen-240-x-200-220.jpg

Comfortabel slapen in een groot bed

Een goede nachtrust is belangrijk om overdag optimaal te kunnen functioneren.

Ninon 19 November 2023

En wat is er dan fijner om de nacht door te brengen in een groot, comfortabel bed? Slaap je graag met jouw partner in één bed maar wil je wel voldoende bewegingsruimte, kies dan voor een lits jumeaux. Met een fraai dekbedovertrek lits jumeaux krijgt het geheel een stijlvolle uitstraling. Het Franse woord lits jumeaux betekent vrij vertaald ‘tweelingbedden’. Oorspronkelijk waren het twee eenpersoonsbedden die aan elkaar vast waren gemaakt. Tegenwoordig zijn het scheidbare bedden die er hetzelfde uitzien en dezelfde grootte hebben. Jij en je partner genieten dus ieder van het comfort van een eenpersoonsbed maar slapen wel bij elkaar. Een klassiek tweepersoonsbed, alleen met een groter formaat.

Wat is een lits jumeaux dekbedovertrek?

Een lits jumeaux is groter dan een standaard tweepersoonsbed. Het is minstens 1.60 meter breed, maar ook in nog bredere formaten te verkrijgen. Dat betekent ook dat je een groter dekbed nodig hebt. En datzelfde geldt ook voor de overtrek die je eromheen doet. Een lits jumeaux dekbedovertrek is een tweepersoons hoes met een breedte van 240 centimeter en een lengtemaat van 200 of 220 centimeter. Heb je een breder dekbed, dan zijn er ook lits jumeaux dekbedovertrekken XL te verkrijgen. Net als bij alle dekbedhoezen het geval is zijn lits jumeaux overtrekken in diverse designs, materialen en kleuren te verkrijgen. Passend bij je slaapkamer interieur en persoonlijke smaak.

Een bed verschonen wordt steeds eenvoudiger

Hoewel veel mensen het heerlijk vinden om met z’n tweeën onder hetzelfde dekbed te slapen, is het verschonen van een overtrek een lastig karwei. Hoe groter het dekbed, hoe vervelender de klus wordt. Maar daar is nu een handige oplossing voor. Er zijn overtrekken in de handel waar aan beide lange zijdes ritsen zijn ingezet. Je legt het overtrek op je bed, klapt het open en legt het dekbed erop. Vervolgens klap je het overtrek weer terug en ritst de zijkanten dicht. Voila, een kind kan de was doen. Maar er bestaan ook diverse andere methodes om je bed te verschonen. Op internet zijn veel filmpjes te vinden hoe je eenvoudig een dekbedovertrek aanbrengt. En anders kun je altijd je partner nog charteren om het bed samen te verschonen.

Stijlvol beddengoed

Dekbedovertrekken zijn veelal voorzien van een instopstrook en worden geleverd met bijpassende slopen. Welk materiaal het fijnste is hangt af van de tijd van het jaar. Wanneer de nachten weer kouder zijn is het heerlijk om te kiezen voor een flanellen lits jumeaux dekbedhoes. Tijdens de zwoele zomernachten slaap je als een blok onder een verkoelende katoenen overtrek. Ga je voor chique en glamoureus, dan is een satijnen dekbedovertrek wat voor jou. Met een bijpassend hoeslaken, een aantal kussens en optioneel nog een bedsprei krijgt jouw lits jumeaux de uitstraling die past bij jouw interieurstijl.

Reacties