Foto: 2018-01/Hastens Appaloosa.jpg

Robb Report bekroont Hästens Appaloosa door Bernadotte & Kylberg tot meest innovatieve bed

Het wereldwijde, luxury-lifestyle magazine Robb Report organiseerde onlangs het ‘2017 Best of the Best Tribute to Art’-gala in Beijing.

Tijdens dit gala werd het nieuwe Hästens-bed Appaloosa, ontworpen door het toonaangevende Zweedse ontwerpersduo Bernadotte & Kylberg, door Robb Report benoemd tot het meest innovatieve bed van 2017.

Tijdens Salone del Mobile in Milaan vorig jaar lanceerde Hästens de samenwerking met het Zweedse ontwerpersduo Bernadotte & Kylberg: een nieuwe look die voor het eerst sinds 1978 afwijkt van het iconische blauw-witte ruitjespatroon. De nieuwe Appaloosa- en Marwari-designstoffen bedekken nu Hästens’ bekende 2000T-bed. De Appaloosa bemachtigde de award voor het meest innovatieve bed van 2017.

“We zijn erg dankbaar voor en vereerd door deze award. Het is een teken van goed teamwork en een inspirerende designsamenwerking met Hästens. We kunnen niet trotser zijn op het resultaat”, aldus Oscar Kylberg, CEO van Bernadotte & Kylberg.

“Het Hästens-team is in de wolken dankzij deze award. Dit is een geweldige erkenning en indicatie dat de belangrijke lancering met Bernadotte & Kylberg van afgelopen jaar goed is ontvangen”, zegt CEO Björn Kölerud.

Motivatie van de jury:

Hästens Appaloosa belichaamt het wereldberoemde comfort en structurele design van Hästens en biedt tegelijkertijd een creatieve interpretatie van de iconische blauw-witte Hästens-ruit. Het bed verlegt de grenzen van traditioneel beddesign met een vooruitstrevende visie. De originele, tweekleurige ruit is op een nieuwe manier geïnterpreteerd in het opvallende, abstracte patroon met zijn vier kleuren, wat een gevoel van beweging, dynamiek en contemporary design meegeeft.

 

APPALOOSA

Bernadotte & Kylberg wilde de iconische blauw met witte Ha?stens-ruit op een grafische en abstracte manier herinterpreteren, zodat iedereen het ontwerp nog steeds als een Ha?stens-patroon zou herkennen, maar wel met een innovatieve en moderne twist.

Het Amerikaanse paardenras Appaloosa staat bekend om zijn prachtige, kleurrijke en onregelmatig gevlekte vacht. Dit leverde het ontwerpersduo voldoende inspiratie op om voor het Limited Edition-bed en het bijpassende hoofdbord een volledig nieuwe, dubbelgelaagde stof met schakeringen van donkerblauw naar lichtblauw en wit te cree?ren. Door het vele handwerk neemt het maken van het Appaloosa-bed maar liefst twee dagen in beslag.

Elk Hästens-bed wordt handgemaakt van de beste natuurlijke materialen in de Hästens-studio in Köping, Zweden. Appaloosa is beschikbaar in geselecteerde Hästens Stores in Nederland.

Reacties