De voordelen van een boxspring!

Een goede nachtrust is essentieel voor jouw dag. Wordt je niet uitgerust wakker en heb je rug- en nekklachten, dan beïnvloedt dit ook de rest van je dag.

24 Oktober 2019

Een goede kwaliteit boxspring zorgt ervoor dat je nachtrust verbetert. Je wordt weer uitgerust en ontspannen wakker!

Wat is een boxspring?

Voordat we je laten weten wat de voordelen van een boxspring zijn, leggen we nog even uit wat een boxspring precies. Een complete boxspring is opgebouwd uit verschillende lagen. Het onderstel bestaat uit een beklede box met bonellvering of pocketveren. Hier bovenop komt het matras. Een boxspring matras is vaak meegestoffeerd met de rest van de boxspring. Het verschil met een normaal matras en die van een boxspring, is dat de comfortlaag aan de bovenkant van het matras ontbreekt. Een boxspring matras bestaat in de meeste gevallen uit pocketvering. De comfortlaag komt vervolgens terug in de topper, ook wel een topdekmatras genoemd. Kies voor een traagschuim topper wanneer je een zachter matras wilt, of bijvoorbeeld een koudschuim topper wanneer je liever wat steviger ligt. Een topmatras is zo’n 8 tot 10 cm dik. Een boxspring biedt dus in vergelijking met een ledikant meer ondersteuning, vanwege de dubbele laag vering.

Voordelen van een boxspring

Twijfel je nog tussen het aanschaffen van een ledikant of boxspring? Een boxspring heeft vele voordelen, zoals:

  • een luxe uitstraling;
  • een hoge instap;
  • een uitermate goede ventilatie;
  • een goede lichaamsondersteuning;
  • een heerlijk ligcomfort;
  • een lange levensduur;
  • een goede vochtregulatie.

In vergelijking met een ledikant heeft een boxspring dus vooral het voordeel van de dubbele vering. Tevens geeft het de luxe sfeer van een hotelbed, heeft het een ultiem ligcomfort en is het geheel naar wens samen te stellen.

 

Voordelen van een elektrische boxspring

Naast een ‘normale’ vlakke boxspring, zijn er ook boxsprings verkrijgbaar met een elektrisch verstelbare bodem. Een boxspring elektrisch verstelbaar is ideaal wanneer je ‘s avonds graag een boek leest voor het slapen. Of kijk ontspannen en comfortabel jouw favoriete serie of film in bed. De verstelbare rug vermindert en voorkomt vooral nek en rugklachten, maar biedt ook extra comfort en ontspanning. Bij veel boxsprings heb je ook de keuze voor verstelbare voeteneinde. Door de kanteling van jouw bekken en de ondersteuning, wordt de spanning van jouw spieren in je onderrug verlicht.