Foto: boxspring-bed-slaapkamer

Daarom kies je een boxspring

Een boxspring is steeds populairder bed. Dat komt omdat dit bed veel veerkracht en comfort biedt. En er zijn zoveel om je slaapkamer in te richten.

Guido van Loon

Wat is een boxspring

Een boxspring bestaat uit twee op elkaar gestapelde matrassen. De onderste matras van de boxspring is een soort onderbak met veren en functioneert als bedbodem, de bovenste matras van de boxspring fungeert als comfortabel matras. Bovenop ligt een topmatras. De drie elementen van de boxspring reageren op elkaar, waardoor je soepel ligt en tevens stevig ondersteund wordt op plekken waar dat nodig is. Veel mensen vinden het prettig dat een boxspring het gevoel geeft te dragen, maar dat je er ook lekker in weg kan zakken.

Matras boxspring

De matras van de boxspring is meestal voorzien van pocketveren die onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Zo vormen deze zich naar je lichaam. Wil je bijvoorbeeld dat rug goed ondersteunt wordt door de boxspring, dan moet je schouder iets wegzakken in de matras van de boxspring. Je heup en taille hebben meer ondersteuning nodig. Een goede boxspring vormt zich naar je lichaam. Hoe flexibel of stug je boxspring is, is onder meer afhankelijk van de vorm van de veer, de dikte van de veerdraden, het aantal veren en het aantal windingen per veer.

Stoffering boxspring

Het eigenlijke bed bij de boxspring is doorgaans niet het moeilijkste. Rondom de boxspring zijn volledige programma’s opgebouwd. De matrassen van de boxspring worden aan de zijkant gestoffeerd. Dit gebeurt in dezelfde meubelstof als de boxspring. Hierdoor ogen de twee elementen van de boxspring als één. De meeste fabrikanten van boxsprings bieden een grote collectie in leer én stof. Zowel in het klassieke, romantische als moderne segment is volop keuze voor mooie combinaties bij boxsprings. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte boxspring? De accenten kun je bij je boxspring aanbrengen in accessoires zoals de hocker, het hoofdbord of de bedpootjes.

Hoofdbord boxspring

Een hoofdbord bij een boxspring zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling van je boxspring. Het is ook nog eens prettig om tegenaan te zitten. Een fabrikant van boxsprings biedt vaak een uitgebreid assortiment aan stoffen, kleuren en materialen. Ook het voetenbord biedt vele mogelijkheden.

Elektrisch verstelbare boxspring

De meeste systemen boxsprings zijn leverbaar in zowel elektrische als vlakke uitvoering. Stel de neksteun, knieknik en bed- en rugsteun onafhankelijk van elkaar in. Stel met de afstandsbediening je ideale slaap-, ontbijt-, relax- en leesstand in. Een boxspring die elektrisch verstelbaar is, is zeker een aanrader.

Reacties