Foto: 2019/slaapkamer-inrichten.jpg

Zo richt jij je slaapkamer opnieuw in

Ga je je slaapkamer een nieuwe look geven? Houd dan rekening met een aantal zaken. Lees hier meer over een ideale slaapkamer-inrichting.

Guido van Loon

In je slaapkamer is het het allerbelangrijkste dat je er helemaal tot rust kunt komen. Probeer bij het inrichten van je slaapkamer dan ook goed de balans in de gaten te houden. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe kun je dit nu eenvoudig aanpakken? Wij nemen je mee.

Begin bij een moodboard

Denk, voordat je aan de slag gaat, eerst goed na over de stijl en kleur die je wil. Pak dus een groot vel papier en plak hier kleurstalen en plaatjes van meubels en deco op. Zo zie je in één oogopslag wat wel en wat juist niet past!

Heb je een aantal meubels die je per se in je slaapkamer wilt hebben, maak hier dan foto's van en voeg deze als eerste toe aan je moodboard. Zo kun je de rest hierop aanpassen. Probeer dit aantal wel te beperken, anders is je keuzevrijheid voor een nieuwe stijl ook gelijk weg. Daarnaast geeft het moodboard je een frisse blik op dat ene meubeltje dat je graag wilt behouden. Misschien past het tocht niet zo goed?

Er zijn natuurlijk vele stijlen die je kunt kiezen. Leuk is ook om diverse stijlen te mixen. Een moodboard helpt je er perfect bij uit te zoeken wat wel en niet bij elkaar past. Je ziet zo of dat ene industriële nachtkastje past bij die vintage spiegel.

Indeling van de slaapkamer

Heb je de stijl gevonden die bij je past? Dan kun je aan de inrichting beginnen! Ga eerst weer aan de slag op papier. Noteer welke meubels er in je slaapkamer komen en hoe groot ze zijn. Nu kun je een plattegrond van je slaapkamer gaan maken en gaan schuiven met verschillende meubels.

Ook hierbij is het weer leuk om stijlen meubels door elkaar te gooien. Ga bijvoorbeeld voor Scandinavisch met industrieel. Weet je niet waar je deze meubels kunt vinden? Kijk bijvoorbeeld voor industriële meubels bij cavetown.nl.

Kleuren van de muren

Na de indeling kun je met de kleur van slaapkamer aan de slag. Wil je er één wand uit laten springen, dan kun je hiervoor het beste de muur achter het bed kiezen. Deze muur is meestal de blikvanger in de slaapkamer, maar wanneer je zelf in bed ligt leidt hij niet direct af. Omdat kleuren een grote invloed op onze gemoedstoestand hebben is het verstandig te kiezen voor kleuren die rust uitstralen. Bijvoorbeeld pastelkleuren of neutrale grijstinten. Ga je toch voor een felle kleur? Kies dan dus de wand achter je bed.

Verlichting

Verlichting is erg bepalend voor de sfeer in een kamer. Kies dus voor sfeerverlichting naast je 'normale' verlichting. Het mooiste is als je deze vanuit je bed kunt bedienen!

Accessoires

Zoals eerder gezegd is rust het allerbelangrijkste in een slaapkamer. Probeer dus te waken voor teveel accessoires en decoratie. Dit kan een onrustig gevoel geven. Probeer tevens 'zachte' materialen toe te voegen, deze stralen namelijk vaak ook warmte uit. Dus leg naast een paar accessoires ook een warm tapijtj op je vloer.

Met deze tips kom jij vast en zeker tot ideale slaapkamer!

Reacties