Waarom een lattenbodem als bedbodem

Er zijn verschillende bedbodems om uit te kiezen, denk aan een lattenbodem, schotelbodem of een spiraalbodem. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een lattenbodem?

De meeste mensen kiezen voor een lattenbodem als bedbodem onder het matras.
Deze bodem is de drager van het matras.

Een lattenbodem is een frame met houten latten die iets gebogen zijn om de matras optimaal te ondersteunen en het gewicht van het lichaam te dragen. De keuze voor een lattenbodem als bedbodem is gunstig qua ventilatie. Zeker wanneer je veel transpireert, is dit van groot belang.

Ondersteuning door latten
Onze tip: geef de nodige aandacht aan de latten. Hoe meer latten, hoe meer ondersteuning. Ze staan iets gebogen voor een optimale ondersteuning. Er bestaan lattenbodems met latten die afzonderlijk te verplaatsen zijn, zodat je ze dichter bij elkaar kunt brengen als je dat nodig vindt. Inmiddels zijn er bodems waarbij de latten zelfs in hoogte in te stellen zijn.

De Nox lattenbodems van Slaapkenner Lute hebben een ander systeem. Deze hebben latten die in stevigheid verstelbaar zijn. Op die manier kunnen ze passend bij de gebruiker gemaakt worden.

Elektrisch verstelbare lattenbodem?

Bedenk van tevoren of je een verstelbare of vlakke lattenbodem wenst. Wanneer je graag een verstelbare lattenbodem wil, kun je kiezen uit handmatige en elektrische bediening.

Een vlakke lattenbodem is horizontaal en niet te verstellen. Bij een verstelbare lattenbodem is het rugdeel en vaak ook het voetendeel te verstellen. Op die manier kun je in een ontspannen houding in bed zitten.

Er zijn handverstelbare lattenbodems te verkrijgen, maar bij Slaapkenner Lute hebben we ook elektrisch verstelbare bodems. Daarmee profiteer je van optimaal comfort.

Wil je meer informatie over lattenbodems en wat ze voor jou kunnen betekenen?

Kom dan gerust eens binnen bij ons in de winkel voor advies
Regio: Limmen, Heiloo en Castricum of maak een afspraak.