Foto: 2022/Waar-dien-je-op-te-letten-bij-de-aanschaf-van-een-bed.jpg

Waar dien je op te letten bij de aanschaf van een bed?

Een bed is een aankoop die je niet veel zult maken in je leven. Bedden gaan, mits juist onderhouden, veelal 15 tot 25 jaar mee.

Guido van Loon

Dit geldt echter niet voor een matras. Matrassen gaan gemiddeld 5 tot 10 jaar mee. Een bed is dus niet een aankoop dat een gemiddeld persoon veel doet in zijn of haar leven, hierdoor is het des te belangrijker om de juiste aankoop te doen en hier achteraf geen spijt van te krijgen. Maar hoe kies je nu het juiste bed en waar dien je op te letten?

Welk type bed kies je?

Allereerst zijn er verschillende typen bedden. Denk hierbij aan een bed met spiraalbodem, boxsprings en conventionele bedden (oftewel een ledikant). Boxsprings zijn in Nederland erg populair. Een boxspring is een bedbodem met daarin veren. Hierboven op legt men een matras. In de regel plaatst men achter de boxspring een gestoffeerde achterwand. Deze heeft voornamelijk een decoratieve functie.

Een ledikant is een stalen of houten (uiteraard ook andere materialen) omhulsel met boven de bodem het matras. Hoewel er gebruik wordt gemaakt van een hard omhulsel is irriterend gezien het matras boven het ledikant uitkomt. Zo merk je niks tijdens het uit- of instappen. Het nadeel van het ledikant ten opzichte van de boxspring is dat deze minder veert.

Waar let je op bij het kiezen van een merk?

Er zijn diverse leveranciers op de markt. Denk aan Tempur, Auping, Caresse, M Line, Pullman en natuurlijk nog veel meer. Waar kun je nu precies op gaan vergelijken? Uiteraard is het comfort het allerbelangrijkste, echter is dit verschillend per persoon. Naast comfort is het belangrijk om te letten op zaken als garantie: hoe lang krijg je garantie op de aanschaf van je bed? Maar ook de levertijd, merken zoals Auping en Caresse zijn in Nederland gevestigd en kunnen hierdoor snel leveren. Dit is echter niet voor ieder merk zo, vraag hier vooraf naar mocht dat van belang zijn door bijvoorbeeld een verhuizing. Tot slot kun je op prijs vergelijken. De meeste merken hebben verschillende modellen van verschillende prijsklassen. Echter begint een merk als Caresse met het onderste model een stuk lager in prijsklasse dan bijvoorbeeld Auping.

Korting op je bed of matras?

Net zoals bij veel andere producten is het ook met dure producten zoals bedden en matrassen mogelijk om gebruik te maken van kortingen. Wist je dat je bij veel bedrijven, zoals ook Beddingdiscounter.nl gebruik kun maken van showroommodellen? Zo bieden dergelijke partijen showroommodellen aan van grote merken zoals Caresse, maar ook zijn er grote kortingen op bedden van Auping. Showroommodellen worden veelal alleen gebruikt om proef te liggen in de winkel en zijn dus bijna nog splinternieuw. Door een showroommodel af te nemen geef je een bed of matras een tweede leven tegen een fractie van de originele prijs!

Reacties