Tips voor een opgeruimde slaapkamer

Een opgeruimde kamer, het lijkt zo makkelijk maar het kan o zo moeilijk zijn om dit te realiseren.

Guido van Loon 29 Januari 2019

Kan jij wel een beetje hulp gebruiken op dit gebied? Dan hebben wij goed nieuws! In dit artikel hebben we een aantal tips voor je uitgeschreven die jou moeten gaan helpen met het opruimen van je kamer.

Tip 1: Maak er regelmatig tijd voor vrij

Een opgeruimde kamer krijg je niet vanzelf. Ooit zal je op het punt komen dat je er tijd vrij voor moet gaan maken. Als je het opruimen van je kamer lang hebt uitgesteld dan kan het weleens een tijdje gaan duren. Grote kans dat je hiervoor de tijd niet hebt. Wees daarom slim en maak regelmatig tijd vrij voor het opruimen van je kamer. Vijf minuten per dag kan al een groot verschil maken!

Tip 2: Zorg voor een systeem

Om je kamer zo opgeruimd mogelijk te houden is het belangrijk dat er een systeem in je spullen zit. Wanneer je een duidelijk plekje hebt voor alles is het makkelijker om orde in je kamer te houden. Vind je het moeilijk om een systeem te creëren in je huidige slaapkamer? Dan kan het handig zijn om bijvoorbeeld opbergdozen aan te schaffen.

Tip 3: Gooi dingen weg!

Weggooien!? Ja. Spullen weggooien kan wonderen doen. Veel mensen vinden het moeilijk om dingen weg te gooien die bijvoorbeeld al jaren op je slaapkamer staan. Maar hoe groot is de kans dat je het daadwerkelijk nog gaat gebruiken als het al jaren op dezelfde plek staat? Een goede vuistregel om aan vast te houden is: gooi iets weg wanneer je het al een jaar niet meer hebt gebruikt. Zijn de spullen nog in een goede staat? Overweeg dan om het te verkopen. Dit kan je ook nog eens een mooi zakcentje opleveren.

Tip 4: Maak je bed op

Het opmaken van het bed schiet er bij veel mensen in. Logisch, want zodra je weer in je bed gaat liggen, ligt alles toch weer overhoop. Toch kan het opmaken van je bed een groot verschil maken. Een bed wat niet opgedekt is kan zorgen voor een chaotisch gevoel in de slaapkamer, daarnaast is het vaak het eerste wat je ziet zodra je de slaapkamer binnenloopt. Heb je dus een mooi opgedekt bed dan zorgt dit vaak voor rust en een minder chaotische uitstraling. Het beste moment om je bed op te maken is ’s middags of ’s avonds. Je bed ’s ochtends opmaken wordt afgeraden omdat het matras moet drogen. Een mens verliest zo’n halve liter vocht per nacht en door het matras te laten luchten kan dit vocht om een natuurlijke manier verdampen. Doe je dit niet dan kan dit ten koste gaan van je matras. Is het opmaken van je bed niet je favoriete bezigheid? Geen zorgen. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden die makkelijk voor een opgemaakt bed kunne zorgen. Zoals dit Bella Donna hoeslaken, deze hoeslakens staan erom bekend dat ze de hele nacht door prachtig strak blijven liggen. Ideaal dus!

Heb je zelf nog tips voor een opgeruimde slaapkamer? Laat dan een reactie achter!

Reacties