Foto: slaaprobot_auping_somnox.jpg

Slaaprobot van Auping en Somnox vanaf april verkrijgbaar

De oplossing voor mensen met een slaapprobleem.

De Somnox slaaprobot is de eerste slaaprobot ter wereld. Met een app kan de gebruiker op de slaaprobot persoonlijke voorkeuren instellen. Zo kan de gebruiker een ademhalingsritme kiezen of er zelf een aanmaken, gebaseerd op zijn of haar eigen ademhaling. Ook kunnen gebruikers eigen geluiden instellen of uploaden (zoals audiobooks, podcasts of hartslagen). In de maanden na de introductie van de slaaprobot komen er updates waarmee de slaaprobot nóg slimmer wordt. Zo kan de slaaprobot zich in de toekomst middels sensoren 'real time' aanpassen aan het gedrag van de gebruiker. Dankzij de rustgevende werking van de robot slaapt de gebruiker niet alleen sneller in, maar blijft deze ook beter en langer in slaap, waardoor hij of zij fris en uitgerust wakker wordt. Onlangs is de Somnox slaaprobot bekroond met een Red Dot Design Award en een iF Design Award.

Juiste ademhaling essentieel

Jan-Joost Bosman, Algemeen Directeur van Koninklijke Auping: "We zijn ontzettend trots op deze slaaprobot en hopen hiermee nog meer mensen uitgerust wakker te laten worden. Als Auping gaan we verder dan het produceren van bedden en matrassen, we investeren ook in innovaties zoals deze. Een goede nachtrust is allesbepalend en de slaaprobot draagt daar absoluut aan bij."

"Wij zijn in persoonlijke kring in aanraking gekomen met de impact van slaapproblemen op het dagelijks leven," zegt Julian Jagtenberg, medeoprichter van Somnox. "Wij bieden een natuurlijk alternatief voor slaapmedicatie: de juiste ademhaling is essentieel om natuurlijke stress te verminderen en ontspanning te verhogen. We zijn ontzettend blij dat de slaaprobot door deze samenwerking met Auping voor iedereen beschikbaar wordt."

De Somnox slaaprobot is in een onderzoeks- en ontwikkelingstraject van 24 maanden uitgebreid getest. Er zijn honderden prototypen geweest en tientallen intensieve slaaptrajecten met testslapers. De slaaprobot kost € 599,- inclusief wasbare sloop en is vanaf 2 april verkrijgbaar bij Auping Plaza's, via de Auping webshop, Bol.com, Coolblue.nl en Medipoint.nl. Bij de Auping Plaza's kan de slaaprobot ter plekke worden getest, en mensen kunnen een exemplaar meenemen om thuis te proberen. In een later stadium is de slaaprobot ook verkrijgbaar bij de fysieke punten van Medipoint en via de Bijenkorf.

Reacties
Anderen bekeken ook