Redesign je slaapkamer als een pro - en zonder de bank te breken

De slaapkamer is vaak een van de laatste ruimtes is huis waar we moeite in steken qua styling.

19 Augustus 2020

We brengen er overdag niet veel tijd door, het is niet de eerste kamer die je ziet als je het huis binnenkomt en ook geen ruimte waar je met vrienden gaat zitten voor een samenzijn. De slaapkamer is vaak simpel en functioneel ingericht, met nog het dekbed uit je studententijd en een kast die al te veel keren in en uit elkaar is gehaald.

De slaapkamer is echter wel de ruimte waar je je aan het einde van een lange dag terugtrekt, voor wat tijd voor jezelf en een welverdiende rust. Het zou daarom juist een plek moeten zijn waar je graag bent, waar je tot rust komt, en elke ochtend weer verfrist en geïnspireerd in wakker wordt.

Het restylen van de slaapkamer hoeft gelukkig helemaal niet veel tijd of geld in beslag te nemen. Met deze tips heb jij in no-time een echte designer kamer, waar je in stijl die een derde van je leven kunt doorbrengen. 

Gooi het eens om

Dit kost helemaal niets, je hebt alleen wat spierkracht nodig. Kijk eens goed naar je slaapkamer en de inhoud, en bedenk een nieuwe manier om alles neer te zetten. Wellicht is dit ook gelijk een goed moment om die oude stoel weg te doen, die toch altijd alleen maar vol kleren ligt, of eindelijk die mooie lamp op te hangen en aan te sluiten. Met een simpele reorganisatie heb je in een keer een frisse look, waardoor de kamer als nieuw aanvoelt. 

Nieuw dekbed en beddengoed

Het bed, en wat erop ligt, is vaak het middelpunt van de slaapkamer, en de eyecatcher van de ruimte. Het is daarom fijn om hier ook echt iets moois op te leggen. Trakteer je jezelf op een goede kwaliteit donzen dekbed, mooie kussens en uiteraard een dekbedovertrek in een kleur die jou helemaal blij maakt.

Welke kleur je kiest is erg persoonlijk, en hangt ook een beetje af van de stijl die je in de rest van de kamer hebt. Heb je witte muren, dan kun je voor een vrolijke tint gaan. Heb je al kleurrijk behang op de muren zitten, houdt het beddengoed dan meer neutraal, met wit (altijd goed) of pasteltinten.

Verlichting

De verlichting kan een ruimte maken of breken. Het is een kunst apart, maar door even goed naar de kamer te kijken, bij voorkeur wanneer het donker is buiten, zie je al snel waar je met aangepaste verlichting een meer gezellige sfeer kunt creëren. Te felle lampen wil je vermijden, zeker naast het bed, en verlichting met een dimmer is helemaal ideaal. Zo kun je tijdens het klaarmaken voor een avondje uit je outfit toch goed in de spiegel zien, maar op de meer intieme momenten juist een meer zwoele toon zetten. 

Denk aan de muren en de vloer

Heb je zin in een wat meer ingrijpende make-over, dan kun je naar de vloer en de wanden kijken. Een frisse lik verf op de muur, of een stylish vloerkleed kan de ruimte echt veranderen. Een vloerkleed is ook fijn om met blote voeten op te lopen, en dempt overtollig geluid in de ruimte. Het brengt de hele kamer samen, zeker als het patroon en de kleuren van het kleed afgestemd zijn op de andere kleuren in de slaapkamer.

Dit kan ook een goed moment zijn om helemaal voor luxe te gaan en tapijt te leggen in de slaapkamer. Hoewel het iets meer onderhoud vereist, is het toch wel heerlijk om ‘s nachts als je naar het toilet moet fijn op een zachte ondergrond kunt trippelen. 

Opbergruimte

Grote kans dat het best vaak een rommeltje is in je slaapkamer. We slapen beter wanneer de ruimte om ons heen opgeruimd en netjes is, en zeg nou eerlijk, het ziet er ook een stuk beter uit. Probeer overtollige spullen in de slaapkamer dus te vermijden en zorg voor voldoende opbergruimte.

Kijk voor welke items je nog geen goede opbergplek hebt, en vind een oplossing. Het winter gedeelte van je 4-seizoenen donzen dekbed kan in de zomer in een handige lade onder het bed of een kist bij het voeteneinde. De schoenen die altijd rondslingeren, kunnen in een praktisch schoenenrek, en zorg sowieso dat je een ruime, en bij voorkeur decoratieve, wasmand bij de hand hebt. Zo struikel je op weg naar bed nooit meer over losliggende kleren, ziet de ruimte er een stuk beter uit en slaap je elke nacht als een roos.

Reacties