Foto: Lux-bed-team-7

Lux bed TEAM 7: avant-garde design

Met het lux bed heeft TEAM 7 het klassieke bed op vier poten een avant-garde uitstraling gegeven.

Met het lux bed heeft TEAM 7 het klassieke bed op vier poten een avant-garde uitstraling gegeven.

Natuurhout, rechtlijnig toegepast, en een constructie die werkt als decoratieve element, definiëren de esthetiek van dit bed. Kenmerkend vormgevingselement is de driehoek die zowel in de poten als in de afgeschuinde zijdelen van het massieve kader is terug te vinden. Dit tot in het laatste detail geometrische design verleent het lux bed een avant-garde look. Het bed, consequent vanuit prisma's opgebouwd, etaleert zijn eigen logica. Kader, poten en hoofdeinde vormen een perfecte symbiose bestaande uit onderling op elkaar inwerkende vormen en hoeken. De indrukwekkende stabiliteit van deze constructie wordt daardoor vormelijk zichtbaar.

De rechtlijnige vormgeving brengt het zinnelijke materiaal van het bed op de voorgrond: lux is geheel uit natuurhout vervaardigd, het kader is volledig massief. Alle hoekverbindingen zijn metaalvrij. De typische pen-gatverbindingen van TEAM 7 maken het bed bijzonder stabiel, maar ook makkelijk verhuisbaar. De hoogwaardige houtconstructie getuigt van een hoge ambachtelijke kwaliteit en toont eens te meer hoe TEAM 7 esthetiek en handwerk weet te combineren. De stevig geproportioneerde zijdelen van het kader laten het fraaie natuurhout volledig tot zijn recht komen. De overal aanwezige driehoeksvorm van de bedpoten toont zich als opvallend grafisch element - het duidelijk zichtbare kops hout laat het massieve hout extra tastbaar worden.

Het lux bed is beschikbaar met een hoofdeinde in natuurhout of in leder gecapitonneerd. De ongebruikelijke nerfrichting over de volledige breedte van het houten hoofdeinde benadrukt de zelfbewuste, actuele uitstraling. Het zichtbare kopse hout onderstreept dan weer het massieve karakter van het bed.

De schaduw van het driedimensionale gecapitonneerde hoofdeinde werpt fascinerende, geometrische patronen. De vormen hernemen het lijnenspel en de dominante driehoeksvorm van het kader en fungeren als verbindend, karaktervol element.

Het lux bed is voor tal van verschillende bedsystemen, lattenbodems en matrassen geschikt. Passend bij het lux bed, zijn de lux nachtkastjes en de lux ladencommode, met houten of grazen fronten en met of zonder houten handgrepen. De combinatie met de soft kast creëert een aangename harmonie. De houtgreep van de kast neemt de karakteristieke driehoeksvorm van lux over in zijn profielfreeswerk en sluit door zijn helder getinte houtvormen en zijn verticale houtrichting aan bij het ontwerp van het bed.

lux is beschikbaar in 6 houtsoorten en 23 lederkleuren. Het bed is beschikbaar in breedtes van: 140, 160, 180 en 200 cm, lengtes: 190, 200, 210 en 220 cm, dieptes: 17 cm. Kaderhoogtes: futon 31,5 cm, normaal 39,5 cm, comforthoogte 47,5 cm. Totaalbreedtes: 154,6, 174,6, 194,6 en 214,6 cm, totaallengtes: 204,6, 214,6, 224,6 en 234,6 cm, totaalhoogte: 94 cm (bovenkant gecapitonneerd hoofdeinde).

Meer informatie: www.team7.at

Publicatiedatum: 8 augustus 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties