Foto: 4-tips-voor-perfecte-slaapkamer

4 tips voor de perfecte slaapkamer

Zelfs voor wie het inrichten aangeboren is, blijft de slaapkamer een lastige ruimte.

Je kan niet teveel aan decoratie doen, want de neutrale uitstraling is natuurlijk erg belangrijk. Daarnaast staat er natuurlijk een groot bed in het midden. Iets wat je over het algemeen wat minder spelingsruimte geeft. Met deze handige tips kom je vast een stapje verder in de richting van de perfecte slaapkamer.

1. Doe inspiratie op

Niets zo belangrijk als het opdoen van wat inspiratie. Kijk wat rond op Google, Pinterest of op bedrijven als Aldenhuijsen, die gespecialiseerd zijn in slaapkamers en inrichting. Maak eventueel zelfs een moodboard van mooie plaatjes, materialen en decoratie stukken om tijdens de inrichting inspiratie op te kunnen doen.

2. Het belang van ontspanning

Nu is het natuurlijk erg belangrijk om ontspannen te zijn om in slaap te kunnen vallen. Maar ook de ruimte zelf moet je een ontspannen gevoel geven. Of je nu op je gemakje een boek leest, muziek luistert of daadwerkelijk gaat slapen. De slaapkamer moet jouw oase van rust zijn. Houd dus telefoons en andere zaken die stress op kunnen leveren, buiten de deur.

3. Het belang van comfort

Onderdeel van ontspanning is natuurlijk comfort. Niet alleen in het hebben van een goed bed met een goed matras, maar ook zaken als beddengoed en kussens zijn hier van belang. Brainstorm ook wat verder over wat jou nu comfortabel maakt. Het bij de hand hebben van je favoriete items bijvoorbeeld, of niet op hoeven te staan om het licht uit te doen. Alle beetjes helpen. Ga ook vooral op zoek naar advies. De Aldenhuijsen Slaapkamerspecialisten komen bijvoorbeeld gewoon bij je thuis langs om alle wensen door te spreken en samen een plan op te stellen. Heb je binnen een handomdraai die perfecte slaapkamer.

4. Natuurlijk en kunstmatig licht

Ook de inval van het (juiste) licht is van belang. Wil je bijvoorbeeld gaan slapen wanneer het buiten nog licht is, dan zijn verduisterende gordijnen een zeer goede aanvulling. Maar het natuurlijke licht is ook van belang bij het opstaan, en bij de algehele sfeer en energie in de slaapkamer. Laat dus overdag die gordijnen (en ramen!) lekker open. Dan heb je ’s avonds een lekker frisse slaapkamer om tot rust te komen. Houd ook het kunstmatige licht in het achterhoofd: kies voor de juiste kleurtinten en felheid om het zoveel mogelijk overeen te laten komen met natuurlijke lichtinval.

Reacties