string(1) "a"

Hoe kies je een tweepersoonsbed?

Een bed is een essentieel onderdeel van de slaapkamer. Een groot deel van het leven brengt de mens slapend door.

Guido van Loon 08 Juni 2021

Een goed bed zorgt ervoor dat je een goede nachtrust hebt, dit zorgt ervoor dat je overdag voldoende energie hebt, je goed kan concentreren en het is goed voor de gezondheid. Korte nachten kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Zo is de kans groter dat je verkouden wordt als je minder dan zeven uur slaapt, en is bij regelmatig slecht slapen ook de kans op depressiviteit en hart -en vaatziekten groter. Een volwassenen heeft gemiddeld acht uur slaap nodig per nacht. Een goed bed aanschaffen is dus belangrijk. Verder is te lezen op welke zaken je moet letten bij het aanschaffen van een tweepersoonsbed.

Maat

Er zijn verschillende maten tweepersoonsbedden. Zo kan je kiezen voor de breedte maten 140cm, 160cm, 180cm en 200cm. Voor de lengte kan je kiezen tussen 200cm, 210 cm en 220cm. De maat van het bed is natuurlijk een eigen voorkeur, maar kan ook te maken hebben met de grootte van je slaapkamer. Zo is het niet handig om een extra groot bed te kopen in een kleine slaapkamer. Als je een echt kleine slaapkamer hebt, dan kan je ook kiezen voor een twijfelaar. Een twijfelaar is 120x200 groot.

Matras

Het goed matras moet comfortabel zijn. Iedereen heeft eigen voorkeuren. Dit betekent ook dat je beter een matras even kan testen voordat je een matras gaat aanschaffen. Dit kan ook nog wel is verschillen in de manieren van slapen. Sommige mensen slapen op hun zij, anderen slapen weer op de buik of op de rug. Veel partijen bieden de mogelijkheid om een aantal dagen proef te slapen op het matras. Er wordt zeker aangeraden om deze mogelijkheid te pakken. Verder moet het matras natuurlijk in het bed passen. Vaak staat op internet ook duidelijk weergeven welk matras in welk bed past. Als je het niet goed weet kan je ook vaak een set kopen. Heb je last van allergieën of astma, dan is het ook goed om te kijken naar matrassen die allergievriendelijk zijn. Dit heeft ook te maken met het topmatras.

Materiaal

Na de maat en het matras is er ook nog een keuze te maken voor het materiaal van het bed. Er zijn veel verschillende materialen bedden te krijgen Zo kan je kiezen voor een kunststof, kunstleer, MDF, spaanplaat, metaal en nog vele anderen materialen. De meest voorkomende bedden zijn gemaakt van metaal of spaanplaat.

Bedbodem

Een belangrijk onderdeel van het bed is de bedbodem. Je kan een heel goed matras aanschaffen, maar zonder goede bodem zal dit niet veel uitmaken. De meest voorkomende bedbodem is de lattenbodem. Deze zijn vaak ook niet al te duur en je kan zelf bepalen hoe sterk de bodem moet zijn. Hoe meer latten hoe sterker de bodem. Verder kan je ook kiezen voor een bed met een spiraalbodem, boxspring of schotelbodem. Een spiraalbodem is erg duurzaam, omdat het van metaal gemaakt is. Ook biedt deze bedbodem voldoende ondersteuning en veel ventilatie. Het nadeel van een spiraalbodem is dat deze vrij stevig is en minder comfort biedt. Een boxspring geeft een luxe uitstraling en geeft veel comfort. Wel is deze bodem moeilijker te onderhouden. Ook is een boxspring niet mooi in kleine slaapkamers. Als laatste heb je ook nog een schotelbodem. Deze bodem is soepel en verend. Deze bodem is vaak wat duurder en vaak ook zwaarder dan andere bodems.

Mogelijkheden

Een bed heeft, naast het bed zelf en het matras, ook andere mogelijkheden. Zo kan je een bed kopen met opbergruimte. Deze bedden hebben vaak lades onder het bed en kunnen zorgen voor een opgeruimde slaapkamer. Verder kan je ook een verstelbaar bed aanschaffen. Met deze bedden kan je het hoofdeind en het voeteneind onafhankelijk van elkaar instellen. Zo kan je dus heel comfortabel een boekje lezen of lekker tv kijken. Een verstelbaarheid kan voordelen hebben voor je lichaam, maar is voor het algemeen voor luxe. Deze bedden zijn wel een stuk duurder dan de standaard bedden.

Uitstraling

Een bed moet zorgen voor nachtrust, maar het is ook fijn als het een mooie uitstraling heeft. Een bed kan zelf al een mooie uitstraling hebben, door bijvoorbeeld de kleur of het materiaal. Ook kan je het bed zelf nog wat aankleden. Dit kan je doen door het dekbed en andere beddengoed, maar kan je ook doen door nachtkastjes of een mooi nachtlampje neer te zetten. Sommige partijen bieden ook volledige sets uit voor de slaapkamer.

Bespaar tijd en energie

Er is tegenwoordig een groot aanbod in tweepersoonsbedden. Dit betekent ook dat de keuze alleen maar moeilijker wordt. Net is al besproken welke opties er allemaal zijn voor een tweepersoonsbed. Voordat je bij verschillende websites gaat kijken naar tweepersoonsbedden, is het handig om bepaalde keuzes al gemaakt te hebben. Op veel websites kan je filteren, en zo wordt de keuze maken een stuk makkelijker. Uiteindelijk gaat je dit ook veel tijd besparen. De tip is dus om een lijstje te maken en zo zorg je ervoor dat je ook duidelijk weet waar je naar op zoek bent.

Reacties