Foto: slaapkamer-inrichten

Heerlijk slapen en genieten van je slaapkamer

Je slaapkamer is in de eerste plaats een plek om van een goede nachtrust te genieten.

Daarnaast is het natuurlijk ook prettig als de ruimte helemaal naar wens is ingericht. Bijvoorbeeld met een warme kleur op de muren of heel strak en modern met een enkel kleuraccent. Ontdek hier hoe je niet alleen heerlijk slaapt, maar ook als je wakker bent optimaal van de sfeer in je slaapkamer geniet.

Het ideale bed

Het is belangrijk om een bed te kopen dat bij jou en bij je slaapkamer past. Vind je het fijn om relatief hoog te liggen dan past een boxspring daar bijvoorbeeld prima bij. Lig je liever wat lager dan kies je een ledikant en bijpassende bedbodem. Zet de voordelen en nadelen van de type bedden op een rij. Daarna is het een kwestie van bedden vergelijken, zoals bij bedtwijfelaars om het ideale bed te kopen. Uiteraard is het ook belangrijk om met de afmetingen rekening te houden. Let daarbij op de beschikbare ruimte in je slaapkamer, maar ook met de gewenste ruimte die je in bed wilt hebben. Een boxspring van 180 cm bij 200 cm is ideaal als je graag alle ruimte wilt. Een ledikant van 140 cm bij 200 cm is geschikt om alleen in te slapen of samen knus de nacht door te brengen.

Het perfecte matras

Naast het ideale bed is het eveneens van belang om het perfecte matras te kopen. De aanschaf van een matras bepaalt namelijk het slaapcomfort dat je ervaart. Overigens is de voorkeur voor een hard matras of zacht matras natuurlijk nogal persoonlijk. Daar is dan ook rekening mee te houden door naar de samenstelling van het materiaal te kijken. Matrassen vergelijken op basis van het materiaal en aan de hand van de zachtheid en hardheid is aan te raden. Er zijn allerlei soorten matrassen te onderscheiden die elk over unieke eigenschappen beschikken. Bijvoorbeeld onder meer traagschuim matrassen net als koudschuim matrassen, polyether en pocketvering.

Kleur, materiaal en design

Kleur en materiaal vormen in combinatie de basis voor de sfeer en uitstraling. Je slaapkamer is op basis van je voorkeuren helemaal naar wens in te richten. Je kan eerst een bed en een matras kopen en daar de rest van het interieur op afstemmen. Een houten ledikant staat bijvoorbeeld prachtig in een romantische inrichting, maar ook bij een Scandinavisch interieur. Een metalen bed staat geweldig bij een industrieel ingerichte slaapkamer. Het design van een boxspring biedt eveneens mogelijkheden om de interieurstijl daarop aan te passen. Je houdt dan rekening met de kleur, het materiaal en met het ontwerp. Zo is het mogelijk om een klassiek interieur te realiseren met een klassiek vormgegeven boxspring. Of een heel strak interieur te creëren met een boxspring met leren hoofdbord.

 

Reacties