Facelift van de slaapkamer nodig? Doe je zo!

De slaapkamer is vaak het ondergeschoven kindje. Immers: bezoek komt meestal niet verder dan de woonkamer en in de slaapkamer heb je vooral je ogen dicht.

26 Mei 2020

Toch is het zo af en toe nodig om er de bezem door te halen. Al is het alleen al omdat je erg kunt genieten van iets nieuws.

Op de vloer

Een nieuw dekbedovertrek doet al wonderen. Maar soms vraagt de slaapkamer om meer rigoureuze maatregelen. Wat dacht je ervan om die eeuwenoude vloerbedekking er eens uit te trekken? Een gladde vloer maakt de slaapkamer weer fris. Een tip is om eens Kwantums laminaatcollectie te bekijken. In die collectie vind je diverse kleuren en patronen die jouw slaapkamer weer helemaal up to date maken!

Op je bed

Als je dan toch bezig bent met het uiterlijk van je slaapkamer, denk dan ook eens aan je gezondheid. Cryptisch misschien, maar wist je dat een matras gemiddeld genomen vijf tot tien jaar is? Grote kans dat jouw matras al ‘over de datum’ is. Een nieuw matras maakt dat je weer goede ondersteuning krijgt. Een nieuw matras is daarnaast ook een stuk hygiënischer dan die oude.

Aan de muur

Het schilderij boven je bed kan echt niet meer. Tenminste, als die er al tien jaar hangt. Tijd voor iets nieuws aan de muur. Denk vooral aan iets rustgevends. Of iets dat perfect bij de gordijnen en/of je favoriete dekbedovertrek past. Je kunt ook een muurtje in de slaapkamer een extreem behangetje geven. Zo komt de muur extra mooi uit.

Op de grond

De grond is in dit geval iets anders dan de vloer. Heb jij de gewoonte om ’s avonds je kleding aan het voeteind van je bed uit te schoppen? Denk dan eens na over een meer opgeruimde variant. Een kledingrek, waaraan je kleding hangt die nog wel een dag kunnen. Of een mooie stoel, waarop je de kleding een beetje netjes kunt draperen. Uiteraard geldt voor schone kleding dat het een plek verdient in je garderobekast. En nu je toch bezig bent, hoe staat het daarmee?

Reacties