Foto: wonen-slaapkamer-bed

5 must-have accessoires voor in je slaapkamer

Je slaapkamer is misschien wel de kamer in je huis waar je gedurende je hele leven de meeste tijd in doorbrengt, en dus is het belangrijk dat je je hier thuis voelt.

Theo 27 Februari 2023

Door je slaapkamer in te richten op een manier die bij jou past, zal je makkelijker in slaap komen en genieten van een betere nachtrust.

Naast het aanschaffen van het perfecte bed, een heerlijk zacht of juist stevig matras en een geschikt dekbed voor elk jaargetijde, zijn ook accessoires van groot belang. Ben je net verhuisd of sta je op het punt de belangrijkste ruimte van je huis een make-over te geven en kan je wel wat hulp gebruiken? Ontdek hier dan 5 must-have accessoires die onmisbaar zijn in een geslaagde slaapkamer. En ben je nu ook nog op zoek naar essentials als een boxspring, bed, matras, kussen of dekbed, maak dan gebruik van een Emma kortingscode en geniet van een geweldige prijs-kwaliteitverhouding!

1 Opvallend behang of kleurrijke wanddecoratie

Geef jij graag een opvallend accent aan elke kamer in je huis om deze echt eigen te maken? Dan mag je de slaapkamer zeker niet overslaan. Geef deze ruimte een boost door te gaan voor behang met een in het oog springend en kleurrijk printje, of ga juist voor een ontspannen sfeer met behang in een lichte tint, maar met een reliëf. Als je liever je muren met rust laat door gebrek aan tijd of budget, kun je ook kiezen om een hippe spiegel of leuke wanddecoratie op te hangen, zoals schilderijen, posters of foto’s. Voor een persoonlijke touch laat je je favoriete foto’s afdrukken op canvas, of lijst je deze in en rangschik je ze zoals jij dat wilt.

2 Tapijten of vloerkleden

In het geval je net een nieuw huis hebt gekocht of je slaapkamer in je huidige huis volledig leeg hebt gehaald, zou je ervoor kunnen kiezen om tapijt neer te leggen. Ga bijvoorbeeld voor een extra zacht materiaal, zodat je nooit meer koude voeten zult hebben als je rondloopt zonder sokken of pantoffels. Een simpelere oplossing is het aanschaffen van een vloerkleed. Zoek een mooi exemplaar uit in je lievelingskleur en met de juiste afmetingen, en plaats een kleine versie aan het voeteneinde of een grote variant volledig onder je bed.

3 Sierkussens en plaids

Extra kussens zijn altijd een goed idee en maken van elke karakterloze ruimte direct een gezellige kamer waar je graag je tijd in doorbrengt. Denk aan sierkussens die je ’s ochtends op je bed plaatst nadat je deze hebt opgemaakt, of plaats een paar kleurrijke kussens met kwastjes op je fauteuil of leunstoel als je deze in je slaapkamer hebt. Je zal zien dat dit direct een groot verschil zal maken! En ben jij nu een ontzettende koukleum? Plaats dan een plaid, dat natuurlijk perfect past bij het interieur van je slaapkamer, aan het voeteneinde dat zo niet alleen wat extra kleur of gezelligheid geeft aan de ruimte, maar ook goed van pas zal komen tijdens de koude winternachten.

4 Beddengoed

Laat zien wie je bent met de keuze van je beddengoed: houd jij van lekker gekke printjes, effen maar kleurrijk of juist subtiel en neutraal? Waar je de voorkeur ook aan geeft, met een dekbedovertrek en bijpassende – of juist andere! – kussenslopen geef je een persoonlijke tint aan je slaapkamer. Als je hebt gekozen voor neutrale kleuren op de muur, kun je wat extra’s aan de ruimte geven door voor bedtextiel met een opvallend motiefje te gaan. In het geval je juist bent gegaan voor behang met een print of een felle kleur, is het misschien een goed idee om je dekbedovertrek iets simpeler te houden en te gaan voor een rustgevende, effen kleur.

5 Geurdiffusers en geurstokjes

Hoewel je dit volgende accessoire niet kunt zien, zal je het desalniettemin enorm waarderen elke keer dat je je slaapkamer binnen zal lopen: voor een optimaal relaxed gevoel en om makkelijker en sneller in slaap te komen, koop je een geurdiffuser of heerlijke geurstokjes! Een diffuser kun je wanneer je dat wilt op een stopcontact aansluiten of zelfs instellen om een heerlijke lucht naar keuze in je kamer te verspreiden. Een betaalbaardere optie zijn geurstokjes, die je simpelweg op een strategische plek kunt neerzetten en die een subtiele aroma achter zullen laten.

Reacties