Oververhitting voorkomen? Kies de juiste serrezonwering.

In de zomer kan je serre snel veranderen in een onaangename sauna. Oververhitting voorkomen? Houd je hoofd (en je huis) koel met duurzame verandazonwering.

Veranda’s zorgen voor een lichtrijk en ruimtelijk gevoel in huis. Het is een ideale plaats voor ontspanning met een mooi zicht op je tuin. In de zomer kan je veranda echter snel veranderen in een onaangename sauna. Oververhitting voorkomen? Houd je hoofd (en je huis) koel met duurzame verandazonwering.

Waarom kiezen voor verandazonwering?

Verandazonwering is een klimaatvriendelijke oplossing om je huis of veranda koel te houden. Het zorgt ervoor dat je de temperatuur onder controle houdt en vermijdt dat de warmte in je huis binnendringt. Een groot verschil met andere oplossingen zoals een airco bijvoorbeeld, die wel koele lucht in je huis blaast, maar ook enorm veel energie verbruikt. Met zonwering ga je preventief te werk, en zorg je dat je veranda in de eerste plaats niet opwarmt.

Welk type verandazonwering kies ik best?

Er zijn heel wat mogelijkheden om je veranda te voorzien van zonwering. Veranda’s zijn er in heel wat vormen, geuren en kleuren. De juiste zonwering kiezen hangt dus volledig af van de vorm van je veranda.

 1. Horizontale en schuine glaspartijen, lichtstraten en compacte veranda’s
  Voor compacte, horizontale en schuine vormen kies je best voor Brustor topscreens. Deze dakzonwering heeft een strakke, compacte cassette en is zeer gebruiksvriendelijk. De combinatie van de ZIP screen technologie en het doordachte veersysteem zorgt voor een zeer windvast en strak doek dat bestand is tegen 6 Bft. Je hebt hierbij ook de keuze uit een hoogwaardig zonwerend of verduisterend doek.
 2. Rechthoekige veranda’s
  De Brustor B126 verandazonwering is ideaal voor rechthoekige veranda's, serres en hellende glasoppervlakken, en past op nagenoeg elke constructie. Dankzij de uitschuifbare extensie creëer je tot 1,25 m extra schaduw voor je veranda. Deze verandazonwering bestaat uit hoogwaardige materialen en heeft een corrosiebestendige aluminium cassette. Er kunnen bovendien meerdere modules van de B126 aan elkaar gekoppeld worden om grotere ruimtes te beschermen tegen storend zonlicht.
 3. Onregelmatige vormen
  Ook voor veranda’s met onregelmatige vormen is er een zonwerende oplossing. De Brustor B127 is de ideale match voor veranda’s met onregelmatige vormen of erkers met schuine of afgeronde hoeken. De uitschuifbare extensie kan bovendien vooraan voor 1,25 meter extra schaduw zorgen en tot 1 meter aan de zijdes. Doseer het licht of kies voor een verduisterend doek. Het doek is verkrijgbaar in een uitgebreid kleurenpakket en behoudt steeds zijn kleur. Bovendien zijn de doeken zeer kwaliteitsvol en extra behandeld tegen vuil en water.
 4. Grote oppervlaktes
  Grote oppervlaktes overkappen kan met de Brustor B128 verandazonwering. De steunen worden rechtstreeks vastgemaakt op de veranda en kunnen nauw aansluitend naast elkaar gemonteerd worden indien je meerdere modules wenst. Het ingenieuze ritssysteem zorgt ervoor dat het doek vast en strak in de geleiders blijft zitten en bestand is dus tegen hevige wind. Kies uit een ruime keuze zonwerende doeken in allerlei kleuren en motieven.

Personaliseer naar wens

Iedere woning is uniek, ook je zonwering kan je volledig aanpassen naar jouw wensen. Voor de structuur kies je zelf het RAL-kleur. Doeken zijn er in evenveel kleuren als texturen. Zo wordt de verandazonwering één geheel met de architectuur van de woning. Kies ook zelf welke bediening je wenst voor je zonwering: een schakelaar, een afstandsbediening of je smartphone. Ten slotte kan je optioneel kiezen voor handige sensoren die je zonwering automatisch openen en sluiten.

Meer info over verandazonwering ontvangen?