De toegevoegde waarde van een veranda

Bij het aanpakken van de tuin is het voor veel mensen aantrekkelijk om ook eens te kijken naar de mogelijkheden wat betreft een veranda.

30 April 2018

Een maatwerk veranda is eigenlijk een uitbouw van de woning, maar je kunt nog genieten van de tuin in het algemeen. Veranda’s kunnen op verschillende manieren en met verschillende materialen worden gebouwd en wij raden altijd maatwerk aan.

Kies voor maatwerk

Zoals hierboven aangegeven is het verstandig om een veranda op maat te laten maken. Zo zorg je er altijd voor de gewenste materialen worden gebruikt (o.a. hout en aluminium zijn mogelijk), de afmetingen direct passen op de woning en eventuele aanvullingen aangebouwd kunnen worden.Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van een maatwerk veranda? Bekijk de website van Mooie Verandas, dé verandaspecialist, en ga eens langs voor een oriënterend gesprek.

Veranda mogelijkheden

Bij de zoektocht naar de meest passende veranda kom je er al snel achter dat er diverse mogelijkheden zijn. Allereerst kan er een keuze gemaakt worden voor het materiaal van de veranda. Een houten veranda is over het algemeen wat duurder en vergt meer onderhoud. Een veranda van aluminium is daarentegen minder onderhoudsintensief en kostentechnisch is dit ook aantrekkelijker.

Na de materiaalkeuze moet er ook gekeken worden naar het dak en de wanden van een veranda. Het dak van een veranda kan bestaan uit glas, maar ook stoffen overkappingen zijn mogelijk. Hierin moet vooral worden gekeken naar het beschikbare budget en de uitstraling van de tuin in zijn geheel. Een schuifdak is mogelijk waar bij goed weer het dak weggeschoven kan worden en bij minder weer het schuifdak weer zorgt voor een overkapping.

De keuze voor de wanden van een veranda worden vaak in combinatie met het dak gemaakt. Indien een glazen dak op de veranda wordt geplaatst is het vaak het mooist wanneer er een exclusief glasschuifwanden systeem wordt gebruikt. Deze glasschuifwanden zijn, net als bij het dak, bij goede weersomstandigheden weg te schuiven en vice versa.

Kosten van een veranda

De kosten van een veranda zijn, wanneer er gekozen wordt voor maatwerk, per situatie anders. Daarom kunnen wij helaas geen prijsindicatie geven. Het is goed om een veranda specialist in te schakelen om het kostenplaatje van jouw situatie te schetsen.

Reacties