string(1) "a"

Zelf een overkapping maken doe je zo

Wil je graag een overkapping in de tuin plaatsen? Een van de manieren waarop je veel geld kunt besparen is door de klus zelf op te pakken.

Guido van Loon 13 Juli 2021

Het is tegenwoordig helemaal niet meer zo moeilijk om een overkapping zelf te maken: wanneer je en goede bouwtekening hebt gevonden kun je al snel aan de slag gaan. Zelf een goedkope overkapping maken: hoe doe je dat, wat heb je precies nodig en wat zijn belangrijke aandachtspunten bij het maken van een overkapping? Dat lees je hier!

Ontdek de voordelen van een overkapping

Er zijn heel wat redenen waarom een overkapping in de tuin heel veel voordelen heeft. Het maakt je woning niet alleen interessanter op de woningmarkt, maar ook kun je er zelf op heel veel manieren voordeel uithalen.

Zelf een goedkope overkapping maken? Hieronder lees je de belangrijkste voordelen van een overkapping maken:
- Je kunt met de overkapping gemakkelijk even aan de warmte van de zon ontsnappen. Een overkapping biedt de nodige beschutting en schaduw.
- Je kunt een overkapping gebruiken voor het opbergen van spullen als fietsen, tuingereedschap en meer.
- Zelf een overkapping maken betekent dat je veel geld bespaart; je hoeft geen bedrijf in te schakelen die de werkzaamheden voor jou uitvoert.
- Een overkapping biedt extra privacy in jouw tuin.

De belangrijkste aandachtspunten

Zelf een overkapping maken, bijvoorbeeld bij het terras? Dan is het erg belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. In de eerste plaats moet de constructie van je overkapping zeer stevig zijn: als het hard gaat stormen wil je natuurlijk dat je overkapping stevig blijft staan. De keuze voor de juiste bouwtekening is dan ook erg belangrijk. Bedenk daarnaast van tevoren ook goed waar je de overkapping wilt plaatsen: niet alle locaties in de tuin zijn geschikt voor een overkapping. Je kunt een overkapping aan een schuur of je woning vastmaken, maar je kunt de overkapping ook los plaatsen.

Let tot slot ook op het type hout dat je kiest: dit moet sterk zijn en bestand tegen alle weersomstandigheden. De beste optie is geïmpregneerd hardhout: robuust hout is vaak wat duurder, maar je bent in dit geval wel verzekerd van zeer goede kwaliteit.

Starten met je nieuwe project

Met een goede bouwtekening en uitgebreide uitleg is het heel goed mogelijk om zelf een overkapping te plaatsen. Het is vooral belangrijk om het maken en plaatsen van de overkapping stap voor stap uit te voeren: zo weet je zeker dat je de overkapping op de juiste manier gaat plaatsen. Controleer van tevoren ook goed of je alle benodigdheden hebt voor de overkapping: op deze manier hoef je niet telkens terug naar de winkel voor extra spullen. Kom je er zelf niet uit of loop je ergens tegenaan? Je kunt altijd eerst proberen zelf een oplossing te zoeken. Wanneer je er zelf niet uitkomt is het altijd mogelijk om de hulp van een professional in te schakelen. Met de duidelijke instructies en video’s ben je echter vast in staat deze klus zelf uit te voeren.

Reacties