Foto: renson-camargue-overkapping-1

Renson terrasoverkappingen: buiten en toch binnen

Een jacuzzi of een terras? Deze Renson Camargue terrasoverkapping maakt van een mooi terras een sfeervolle loungeruimte voor alle seizoenen en temperaturen.

Zorgvuldig weggestopt onder het wegschuifbare terras vind je ook een heerlijke jacuzzi voor in de koude winterdagen. De eigenaars van deze sfeervolle Knokse villa met tuin houden van esthetische en praktische oplossingen. Zo kozen ze voor een stijlvol houten terras dat over het zwembad heen schuift wanneer het niet gebruikt wordt. Om het geheel compleet te maken ontbrak nog een terrasoverkapping, legt de eigenares uit. ‘Op het terras staat een mooie tuinset, maar ik zag het niet zitten om de hele tijd kussens naar binnen en buiten te sleuren. Je kan natuurlijk opteren voor plastic hoezen, maar als je dan eens onverwachts bezoek hebt en het regent, kijk je uit op een tuin vol plastic. Om dat op te lossen gingen we op zoek naar een terrasoverkapping en zo kwamen we bij Renson terecht.’

De Camargue, een stijlvolle en volledig personaliseerbare terrasoverkapping van Renson, is hier een extra buitenkamer geworden die naar keuze het zwembad of terras kan afdekken. Omdat het terras verschuifbaar is, kan je nog altijd volledig onder de blote hemel zitten als het weer dat toelaat. Anderzijds kan je ook opteren voor volledige privacy dankzij de Loggia schuifpanelen aan de achterzijde, waarvan de kantelbare cederhouten lamellen in de aluminium frames naar wens geopend of gesloten kunnen worden, en de screens aan de drie overige kanten.

Een Renson pergola biedt het beste van twee werelden

De eigenaars waren met andere woorden zowel op zoek naar een luchtige constructie waaronder je beschut kan zitten, maar waar je toch steeds het gevoel hebt buiten te zijn, als naar een ‘cosy’ afschermbare buitenruimte waar je in alle privacy kunt genieten op het terras of in het zwembad.

De eigenares beaamt: "Als de zon schijnt, kunnen we er even hard van genieten als vroeger, maar als we het terras verlaten, hoeven we de kussens niet op te ruimen. Wanneer we niet thuis zijn en het begint te regenen, reageert de regensensor sluit het lamellendak automatisch. Als de wind te hard waait aan een van de zijkanten, sluiten we het screen aan die kant en zitten we uit de tocht. Als het ’s avonds wat frisser is, steken we de ingebouwde infraroodverwarming aan. Heel gezellig, met de dimbare ledlichtjes. Soms aperitieven we zelfs buiten in het putje van de winter."

Perfecte harmonie

Qua stijl, materialen- en kleurengebruik sluit de Camargue terrasoverkapping perfect aan bij de sfeer van het huis en de tuin. ‘Mensen die hier voor het eerst komen, geloven niet dat de terrasoverkapping er pas later is gekomen,’ zegt de eigenares. ‘De kleuren en het hout koos ze op basis van het buitenmeubilair, het schrijnwerk van de woning en de terrastegels. Om het strakke, moderne van het aluminium dichter te laten aansluiten bij de Knokse cottagestijl van de woning werd voor houten accenten in de Loggiapanelen gekozen.
De screens zijn de klassieke Sergé glasvezeldoeken met zeven jaar garantie, deels transparant en dus niet helemaal verduisterend.

Beter buitenleven dankzij je overkapping

Door de plaatsing op het einde van de tuin springt de constructie meteen in het oog en geeft ze een meerwaarde aan het geheel. En het wisselvallige weer belet ons niet langer om als we dat willen elke dag van het buitenleven te genieten.’

Ontdek alle mogelijkheden met de Renson terrasoverkappingen

Meer van Renson
Reacties