Foto: Harol-Umbris-schuifwandsysteem

HAROL: nieuw glazen schuifwandsysteem Umbris

Spelen met het weer bij HAROL schuifwandsysteem

HAROL: nieuw glazen schuifwandsysteem Umbris.


Het weer kan je nu eenmaal niet veranderen. 'Maar je kan het wél naar je hand zetten', luidt het bij HAROL in Diest. Vorig jaar lanceerde HAROL de 'Umbris' – een slimme combinatie van zonwering en neerslagbescherming in één. Met het nieuwe SF20 glazen schuifwandsysteem zet je nu ook de wind buitenspel: voluit genieten van de zon dus, en dat in elk seizoen.

'Het wordt genieten van de zon, maar dan wel achter glas'. Het is een bekend zinnetje van weermannen en –vrouwen op de eerste prille lentedagen. Op zulke dagen, of wanneer er op zomeravonden een fris briesje opsteekt, zit je achter de glazen schuifwanden van de Umbris goed. Wordt het warmer, dan gooi je de schuifwanden open. Toch behoefte aan schaduw? Dan kantel je de lamellen van het dak. En zelfs een plotse regenbui is geen pretbederver. Kortom, de Umbris is een op-en-top Belgisch product, helemaal afgestemd op het wispelturige Belgische weer.

Binnen en toch buiten
“Die multifunctionaliteit is wat de Umbris zo vernieuwend maakt”, vertelt men bij HAROL. “De Umbris is als een Zwitsers zakmes, waarmee je in een handomdraai kan inspelen op de weersomstandigheden. Een uiterst flexibele en makkelijke manier om optimaal te genieten van de zon in het typisch Belgische weer. Met de kantelbare lamellen en nu ook de schuifbare glazen wanden, ben je op elk moment beschermd tegen fel zonlicht of tegen neerslag en wind.”

Het nieuwe glazen schuifsysteem SF20 heeft afzonderlijke schuifpanelen die horizontaal en parallel aan elkaar verschuiven. Dankzij de staande constructie zijn brede openingen mogelijk, zonder extra verstevigingen aan de bovenzijde. Bovendien zorgen de kogellagers in de loopwielen voor een uiterst comfortabele en lichte bediening. De beglazing is enkelvoudig gehard veiligheidsglas (ESG) en de beschikbare glasdiktes zijn 8 of 10 mm. De panelen kunnen als optie aan de binnen- of buitenkant worden voorzien van een slot of vergrendeling.

Tot slot zijn er met de Umbris tal van uitvoeringen mogelijk, van een vrijstaande constructie over plaatsing tegen de gevel tot ingewerkt in bestaande daken. Dankzij het doordachte design en de beschikbaarheid in alle RAL-kleuren en heel wat structuurlakken aan standaardprijs, kan je het lamellendak perfect afstemmen op je woningstijl.

Meer informatie: www.harol.nl

Publicatiedatum: 7 maart 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties