Foto: SOlarlux_07_terrasoverkapping-zonwering

Droog buiten zitten onder de terrasoverkapping

Wat is de zomer toch heerlijk. Lekker zonder jas naar buiten lopen, buiten eten, buiten borrelen. Alleen, het blijft Nederland…

Voor je het weet moet je je boeltje weer oppakken om naar binnen te verhuizen. Plotselinge buien kunnen de buitenpret behoorlijk bederven. Dé oplossing om droog op je terras te zitten, ondanks de miezerregen, is een terrasoverkapping.

Onder de terrasoverkapping: hout of aluminium

Een terrasoverkapping staat in weer en wind buiten, dus moet gemaakt zijn van materialen die daarvoor geschikt zijn. Kies je voor een houten overkapping, dan moet je denken aan geïmpregneerd hout of (Europees) hardhout. Wil je liever een iets modernere of strakkere overkapping, dan is aluminium een uitstekend materiaal, al dan niet gecoat. Met een glazen dak blijft je terras lekker open en licht.

Uit de wind

Wil je ook nog lekker in de luwte van het buitenleven genieten, dan is een zijwand te overwegen. Met een glazen wand aan een of beide zijden, zit je heerlijk uit de wind. Het glas zorgt ervoor dat je zicht op de rest van de tuin niet wordt belemmerd.

Onder de terrasoverkapping uit de zon

Schijnt de zon toch te uitbundig en wordt het te heet onder de overkapping op je terras, dan creëer je eenvoudig een schaduwplek met geïntegreerde zonwering. Deze kan zowel op of onder het dag gemonteerd worden. Helemaal luxe is het automatische besturingssysteem voor je zonwering. Met het besturingssysteem kun je de zonwering geheel automatisch aansturen, ingesteld op de gewenste temperatuur, lichtsterkte, windsterkte en neerslag. Het weerstation is draadloos verbonden met het bedieningspaneel.

Meer informatie: Solarlux

Reacties