Solarlux serre met glazen vouwwanden

Een verbouwing hoeft niet groots te zijn om een groots effect te hebben. Een uitbouw met een serredak en glazen vouwwanden kan al wonderen doen.

Serre met glazen vouwwanden

Dit huis ligt midden in het historische centrum van Alkmaar, direct aan de gracht. Op luttele afstand van de winkels, cafés en restaurants met hun Oudhollandse gevels en de gezellige terrassen. Het was een hele opgave om het monumentale pand in een modern jasje te steken. Bij aankoop was al duidelijk dat de woning volledig gerenoveerd moest worden. De bewoners toetsten vele mogelijkheden voor ver- en uitbouwen, altijd onder de voorwaarde dat het historische karakter van het huis in tact moest blijven met een moderne ambiance.

Met behulp van een visualisatie werd gekeken hoe de glazen uitbouw er uit kon komen te zien. De buitenmuur werd over de volledige breedte doorgetrokken naar achteren en verbouwt met een serredak en vouwwanden. De glazen vouwwand tussen hun woon/eetkamer en de tuin achter de woning volledig openen. Zonder drempel of ander struikelblok – dankzij het in de vloer verzonken railsysteem. De muren van de nieuwe woon/eetkamer zijn fris en modern gepleisterd. Hoewel de oppervlakte met niet meer dan 24 vierkante meter werd uitgebreid, is het effect enorm. De hele ruimte is nu heerlijk licht en helder en de tuin is zo ook een prominent onderdeel van het woongenot.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.solarlux.nl