Foto: 2015/Gumax-terrasoverkapping-glazen-schuifdeur.jpg

Serres en overkappingen in één dag

Heerlijk zo'n serre of overdekt terras aan je huis.

Naast het voordeel dat ook 's winters lekker in het zonnetje kan zitten wordt ook je woonoppervlak een stuk ruimer.

Je krijgt meer zicht op je tuin waardoor je ze als het ware bij je leefruimte betrekt. Zie je jezelf al zitten? Leuke loungset erin, vuurtafeltje, een paar mooie kuipplanten of een waterpartijtje? Goed bekeken levert een overdekte aanbouw aan het huis je in hoge mate extra woongenot op; niet alleen beschermt ze je gevel tegen koude en vocht in de winter, 's zomers zorgt ze ervoor dat het huis aangenaam koel blijft.

Duurzame elegante constructie

Wanneer je niet echt behoefte hebt aan de extra woonruimte die een serre je biedt maar wel graag beschut buiten zit kan je ook denken aan een veranda- of terrasoverkapping. Zowel voor serres als terrasoverkappingen worden tegenwoordig dezelfde aluminium profielen gebruikt. Zo kan je later met enkele eenvoudige aanpassingen van een serre een overkapping maken of andersom. Tuinmaximaal is een gespecialiseerd bedrijf dat uitsluitend werkt met vakkundige monteurs en hoogwaardige bouwmaterialen. De aluminium profielen zijn beschermd tegen weersinvloeden en UV stralen door een onder hoge temperatuur aangebrachte poedercoating. Tevens zijn ze geïsoleerd met een PVC middendichting waardoor er zich geen condens op vormt.

Materiaal en onderhoud

Zoals gezegd is de dragende constructie een sterk lichtgewicht aluminium profielwerk. Dit wordt stevig verankert op in de bodem gestorte betonnen poeren. Door de eenvoudige montage met zelftappende schroeven en rubberen klemstrippen duurt het plaatsen van een serre of een overkapping slechts één dag. Voor serres kiest men negen van de tien keer voor dakruiten met 2x4mm isolatieglas maar voor carports en andere overkappingen voldoen de goedkopere polycarbonaatplaten ook prima. Deze lichtgewicht kunststof dakplaten zijn net zo goed in staat om een pak sneeuw te dragen als glas en daarnaast breken ze het directe zonlicht enigszins. Ideaal voor een afdak boven een terras of parkeerplaats. Gepoedercoat aluminium is zo goed als onderhoudsvrij. Wanneer je tijdens het ramen zemen de kozijnen ook telkens even meeneemt heb je er tientallen jaren verder geen omkijken naar.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties