Foto: 2016/op-t-hoog-aluminium-serre.jpg

De voordelen van een aluminium serre

Wil je een serre laten bouwen, maar weet je niet welk materiaal voor jouw serre het beste is? Overweeg dan eens om een serre van aluminium te laten maken.

Bij een aluminium serre profiteer je namelijk van diverse voordelen. De experts van www.opthoog.nl zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij. 

Aluminium is sterk en duurzaam

Aluminium is een metaalsoort die niet krimpt, niet vervormt, niet scheurt, niet rot en niet roest. Laat je jouw serre van aluminium maken, dan betekent dit dat je een sterke serre aanlegt die bijna door niets beschadigd kan raken. Zelfs als je hard tegen de serre aan stoot, als het vele dagen regent of als er een zware tak op de serre waait bij een storm, gaat de aluminium serre niet kapot. Daardoor is deze erg duurzaam en gaat je aanbouw dus vele jaren mee. 

Aluminium is onderhoudsarm

Een groot voordeel van het gebruik van aluminium bij een serre, is het feit dat je aluminium nauwelijks hoeft te onderhouden. Je poetst hooguit enkele keren per jaar met een natte doek en een sopje over het aluminium en je serre ziet er weer zo goed als nieuw uit. Geen uren aan onderhoud om de serre er aantrekkelijk uit te laten zien, maar een aanbouw die bijna geen onderhoud behoeft en er toch altijd netjes uit ziet. Daar komt nog bij dat je aluminium kozijnen niet hoeft te schilderen, waardoor je veel tijd en energie bespaart als je voor dit materiaal kiest voor jouw serre.

Aluminium is milieuvriendelijk

Ongeveer 95 procent van de materialen van een aluminium serre zijn herbruikbaar. Dit betekent dat als je een aluminium serre aanschaft, je een verstandige keuze maakt met oog op het milieu. Kies je voor een serre van andere materiaal, dan kun je minder materialen hergebruiken en dit betekent dat je standaard meer schade aanbrengt aan het milieu met jouw serre.

Aluminium is verkrijgbaar in diverse kleuren

Veel mensen denken dat aluminium enkel verkrijgbaar is in de kleuren donkergrijs en zwart, maar dit is niet het geval. Schaf je een serre van aluminium aan, dan kun je helemaal zelf kiezen welke kleur jouw serre moet krijgen. Volop voordelen dus waar jij van profiteert. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan meer over de aluminium serre en kies voor duurzame kwaliteit!

Reacties