Mooie mix van materialen

Deze serre functioneert tussen de tuin en het huis. Om die tussenpositie in het beeld helder te maken heeft serre-ontwerper Rolf Bröring een ontwerp gemaakt met een mix van materialen.

 

Een tuinkamer met veel licht

In het druk bewoonde havengebied nabij Rotterdam vind je soms een groene plek en een verrassende oase van rust. In Rhoon is zo'n plek, met vrij uitzicht over landerijen en een prachtige tuin. Om daar meer van te kunnen genieten zochten de bewoners een tuinkamer met veel licht, helderheid en ruimte.

 

De serre is geheel uit hout en steen opgetrokken, zoals het bestaande huis. Door de combinatie van blank hout, wit geschilderd hout, baksteen en natuursteen is de serre zowel robuust als zacht. De natuurstenen muur staat letterlijk binnen en buiten, zodat de overgang daartussen vervaagt.

 

Om te voorkomen dat de zon te gastvrij binnen schijnt is het dak aan de zuidzijde gesloten en aan de noordzijde voorzien van glas. Met wel veel licht als resultaat, maar zonder overschot.
Bij koude wintermaanden stookt het haardvuur de ruimte comfortabel warm, zodat het hele jaar van de tuin genoten kan worden.

 

Als ontwerper houdt Rolf Bröring nadrukkelijk rekening met de wensen en mogelijkheden van de klant, ondersteund door zijn eigen ideeën en opvattingen over architectuur.
Per situatie ontstaat zo een optimale en originele oplossing.


Na de eerste schetsontwerpen presenteert Bröring de ideeën via 3D computersoftware, realistisch en levensecht. Dat geeft zekerheid en biedt een unieke kijk op de nieuwe situatie.

De bouw van de serre of uitbouwontwerpen van Rolf Bröring kunnen door iedere goede aannemer uitgevoerd worden, maar vaak werkt Bröring samen met vertrouwde bouwers die bewezen hebben op hoog niveau te kunnen werken.

Rolf Bröring, Bröring serre-architect: 'Ieder huis en opdrachtgever is anders, maar met goed luisteren en begrijpen ontstaat de serre vanzelf.'