string(1) "p"

ACD stadsserres

De Piccolo’s en Miccolo’s, moestuin voor hipsters. Lees hier meer over de urban serres van ACD.

Urban Gardening

Als je wilt tuinieren heb je niet per se een tuin nodig. De Urban Gardening trend is juist begonnen op kleine plekjes. Tuinieren kan dus echt overal! Ook op een balkon of terras in het centrum van de stad. Maak optimaal gebruik van de kleine ruimte die je hebt op bijvoorbeeld je dak, geveltuin of balkon. Wees creatief. ACD helpt je hier graag bij! Met de coole city-serres.

Tuinieren en ‘moestuinieren’ zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, ook bij het jonge publiek. De nieuwste generatie twintigers heeft gezonde ‘groene voeding’ letterlijk met de paplepel binnen gekregen van hun ouders.

Daarbij zeggen zij ‘nee’ tegen dure, roet spuwende auto’s en zweren bij tram en trein. Dus om werk en winkels binnen loopafstand te hebben, trekken zij massaal naar de steden, hun ‘groene voeding’ met zich meenemend. Maar op vier hoog kan je moeilijk een moestuintje aanleggen.

Groenten telen op je stadsbalkon

ACD® zag dit gat-in-de-serremarkt en ontwikkelde een gamma compacte, trendy ogende ‘glashuisjes’, flexibel naar ieders wens. De Piccolo is een schot in de roos. Zijn ‘halve’ versie de Miccolo, is speciaal ontworpen voor nog smallere balkons of terrassen. Je bevestigt hem met zijn hoogste kant tegen een binnenmuur.

Niet alleen hip, maar ook voordelen

Stadstuinieren draagt bij aan een healthy lifestyle. Hadden we al gezegd dat het gezond is? De meeste mensen doen aan stadstuinieren omdat het bij hun gezonde levensstijl past. Groenten die je zelf hebt gekweekt zijn supergezond. Maaltijden met verse groenten zijn veel lekkerder. Tja, we hoeven je vast niet te vertellen dat vers altijd lekkerder is. Een tomaat of prei van eigen bodem smaakt nu eenmaal veel beter dan die al een tijdje in het schap liggen. En het is natuurlijk te cool dat je tegen je gasten kunt zeggen dat je de groenten zelf hebt verbouwd.

Je hoeft er de deur niet voor uit

Eerlijk is eerlijk: als we thuiskomen van school of werk dan hebben we niet altijd zin om nog naar de winkel te gaan. Dat hoeft ook niet als je aan stadstuinieren doen, je hebt alle groenten en/of kruiden al in huis! En dat is ook het leuke aan een stadstuintje, je kunt die avond eten waar je zin in hebt want je hebt keuze genoeg.

Je draagt bij aan een beter milieu

Stadstuinieren zorgt voor minder CO-2 uitstoot doordat het lokaal geproduceerd wordt. Ook hoeft groenafval niet te worden afgevoerd maar kan het worden hergebruikt als compost, wat transportkosten scheelt.

Tuinieren werkt ontspannend

Gestrest door de bergen werk die je nog moet doen? Een beetje met je vingers wroeten in aarde doet wonderen. Het is geen wonder dat tuinieren al jaren een populaire hobby is; je kan je gedachten verzetten.