Foto: 2015/flinders-out-of-the-box-kast.jpg

Flinders lanceert unieke Out of the Box kast

Tijdens de officiële opening van Flinders Winkel te Zaandam werd op 3 juni 2015 de Out of the Box kast van Floris Hovers gelanceerd.

Met dit unieke ontwerp presenteert de woonwinkel een groen alternatief voor de welbekende Billy van IKEA.

'Op het eerste gezicht oogt de Out of the Box kast van Flinders eenvoudig,' aldus Geert-Jan Smits, directeur van Flinders. Neem even een moment en dan zal je opvallen wat de kast zo bijzonder maakt. Het zijn vooral de details.” Designer Floris Hovers wilde een functioneel product maken van laagwaardige en herkenbare materialen. Zo ontstond de Out of the Box kast: een sympathiek product met lage productiekosten en herbruikbare onderdelen. “Hovers geeft deze kast van laagwaardige materialen een nieuwe waarde,' aldus Smits.

De Out of the Box kast past perfect bij het thema van de officiële opening, 'upcycling'. In deze ontwerpfilosofie staan unieke woonproducten van laagwaardige materialen centraal, die bij een minimale belasting van het milieu iets toevoegen aan de wereld. De producten zijn relatief laag geprijsd vanwege de materiaalkeuze, maar wel bijzonder en 'design fähig'. Zo heb je voor dezelfde prijs als een Billy kast een stijlvol en bovendien groen alternatief. Smits: 'Wij spreken van upcycling als overkoepelende term. Door Out of the Box te denken, ontstaan nieuwe design producten van materialen waar je geen cent voor zou geven.' Floris Hovers zal meer nieuwe producten op de markt brengen die binnen dit thema passen.

Meer informatie: www.flinders.nl

Publicatiedatum: 7 juni 2015

Reacties