Foto: Stoel1

Waarom Scratch no More stoelpootdoppen beter werken dan viltglijders en teflon doppen

Waarschijnlijk ben je bekend met de kleine viltglijders die je in supermarkten, discountwinkels of bouwmarkten kunt kopen.

12 Mei 2023

Voor slechts een euro kun je zo’n twintig van deze glijders kopen, die je helpen om krassen op je vloer te voorkomen. Maar als je deze viltglijders eerder hebt gebruikt, weet je waarschijnlijk ook dat ze snel slijten en loslaten, waardoor je alsnog krassen op je vloer krijgt.

Viltglijders beschermen de vloer niet

Het probleem met viltglijders is dat ze gemakkelijk slijten wanneer je je stoelen er overheen schuift. Daarom gaan ze meestal niet langer dan drie maanden mee en kunnen vuil en zand gemakkelijk onder het vilt terechtkomen. Wanneer je je stoelen over de vloer schuift, werkt dit als schuurpapier en kan het krassen veroorzaken. Bovendien is het lastig om bij te houden wanneer je de viltglijders moet vervangen.

Teflon doppen maken alsnog krassen

Sommige mensen gebruiken teflon als alternatief materiaal voor bescherming, maar dit heeft ook nadelen. Teflon gaat langer mee dan vilt, maar is hard en werkt niet goed op een harde vloer. Bovendien kan vuil gemakkelijk onder de teflon doppen komen, waardoor er krassen op de vloer ontstaan. Teflon doppen kunnen ook nog eens lawaai maken bij het verschuiven van stoelen.

Scratch no More beschermt jouw vloer

Gelukkig bieden Scratch no More -beschermers een oplossing. Deze beschermers zijn voorzien van droogloop tapijt, zodat vuil niet onder, maar tussen de beschermers terechtkomt. Dit betekent dat ze veel langer meegaan dan viltglijders en bovendien geluiddempend zijn. Met Scratch no More beschermers kun je er zeker van zijn dat je vloer krasvrij blijft, terwijl je stoelen gemakkelijk en geruisloos kunt verplaatsen.

Wil jij je vloer optimaal beschermen tegen schuivend meubilair? Bekijk welke krasvrije oplossing Scratch no More heeft voor jouw stoelen op www.scratchnomore.nl .

Meer van Scratch no More
Reacties