Praktische oplossingen voor een minimalistische woonkamer

In deze blog laten we jou zien hoe jij dit in jouw eigen interieur kan creëren, maar toch karakter en warmte kan behouden.

Guido van Loon 30 Januari 2022

Minimalisme is een woord die je steeds vaker voorbij ziet komen. Het is een bescheiden en simpele woonstijl. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een zo eenvoudig mogelijk leven te lijden en kiezen daarom voor een minimalistisch interieur. Het geeft je huis een frisse uitstraling waar alles netjes, georganiseerd en opgeruimd is. In deze blog laten we jou zien hoe jij dit in jouw eigen interieur kan creëren, maar toch karakter en warmte kan behouden.

Strakke lijnen vormen

Een minimalistisch interieur is vooral te herkennen aan de strakke lijnen en vormen. Opvallende patronen en vormen zijn niet terug te zien. In plaats daarvan is de vorm vaak eenvoudig en strak. Kies daarom voor essentiële meubels en woonaccessoires die praktisch en functioneel zijn. Een tv kast is een goed voorbeeld hiervan. Het is zeker essentieel en praktisch, alle rommel kun je in de kast verstoppen terwijl het van de buitenkant netjes uitstraalt. Vaak is er maar één statement element in een minimalistische kamer. Laat daarom je meubels voor zichzelf spreken. Kies bijvoorbeeld een bank die een echt statement maakt, maar toch eenvoudigheid uitstraalt. Een strakke bank past perfect binnen dit interieur. De opstelling van de bank is ook erg belangrijk. Een loungebank of hoekbank oogt een stuk rustiger dan losse bankjes bij elkaar.

Neutrale kleuren

In een minimalistisch interieur zie je vaak geen felle kleuren bij elkaar terugkomen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van neutrale kleuren. Maar dit betekent niet dat je felle kleuren moet vermijden. Felle kleuren worden binnen dit interieur alleen als accent gebruikt. Houd daarom de rest van je interieur zo simpel mogelijk door de kleuren wit, grijs en beige te gebruiken. Deze kleuren kan je combineren met één of twee accentkleuren waardoor het jouw interieur een simpele, maar toch een sfeervolle uitstraling geeft. Kies bijvoorbeeld voor witte meubels in je woonkamer en voeg de accentkleuren toe in de vorm van decoratie of accessoires.

Lege ruimtes

Less is more in een minimalistisch interieur. De focus ligt bij zorgvuldig uitgekozen meubels én de ruimte eromheen. Over elk meubelstuk en decoratie is nagedacht, alles heeft zijn eigen plek en functionaliteit. Er is binnen dit interieur geen ruimte voor onnodige meubels of decoratie. Zo wordt er een overzichtelijke en eenvoudige ruimte gecreëerd. Om je ruimte nog overzichtelijker en functioneel te maken, kan je een zwevende tv kast aanschaffen. Een zwevende tv kast geeft de illusie van een strakkere woonkamer en het is makkelijker om met de stofzuiger eronder te gaan.

Dit zijn de 3 basiselementen om een minimalistisch interieur te creëren. Elk interieur is persoonlijk, maar aan de hand van deze elementen kan je jouw interieur een simpele en ruimtelijkere uitstraling geven.

Reacties