Foto: designmeubels-huelsta-soundmeubels

Designmeubels hülsta met kristalheldere klank

De nieuwste generatie designmeubels van hülsta omvatten onder meer soundlowboards, die samen met de hifi-experts van Teufel werden ontwikkeld.

De media-meubels zijn puur van vorm, verfijnd qua uitvoering en bieden een uitstekende klank voor thuisbioscoop-fans en soundpuristen.

Nieuwe generatie soundmeubels: NeXo

Het soundmeubel NeXo is een hightech designstatement: achter de fraaie, puristische NeXo-buitenkant zit het 'duivels' hoogwaardige geluid dat zo kenmerkend is voor de hifisystemen van Teufel. Het soundlowboard is voorzien van een Teufel-audiosysteem dat op hetzelfde hoge geluidsniveau ligt als grotere hifi luidsprekers. De gestoffeerde fronten van het soundlowboard onttrekken de techniek aan het oog zonder afbreuk te doen aan de geluidskwaliteit. En met één druk op de knop wordt de woonkamer thuisbioscoop of concertzaal. Ook aan de kleine details is gedacht: mooie uitsparingen in hoogglanzend chroom laten kabels elegant verdwijnen.

Krachtig en ruimtebesparend

De high-end luidsprekers zijn bij NeXo verborgen in hoogwaardige, op maat gemaakte sideboards. De drie tweeters en midrange speakers bevinden zich op zithoogte en garanderen zo een exacte geluidskwaliteit, want beeld en klank worden optimaal samengebracht. De krachtige platte subwoofer werd speciaal voor NeXo ontwikkeld en is bijzonder ruimtebesparend, zonder verlies van diepe klankkwaliteit. De geïntegreerde receiver heeft aansluitingen voor onder meer blu-rayspelers en gameconsoles. Bovendien is het systeem eenvoudig en snel om te bouwen tot een 5.1-set. Daarbij worden de achterste luidsprekers draadloos aangestuurd.

Veelzijdige composities

Het NeXo-soundlowboard biedt veel speelruimte bij de vormgeving van het eigen soundmeubel: het meubel is in vier breedtes verkrijgbaar met 10 verschillende fronten in lak, hout of hoogglans. Vijf rompuitvoeringen, twee ondersteldesigns en drie varianten bij de gestoffeerde akoestiek-klep completeren de mogelijkheden.

Alleen of in combinatie: TAMETA

Behalve NeXo, SCOPIA en XELO biedt nu ook TAMETA media-meubels met Teufel-soundsysteem. Als solist of in combinatie met andere elementen: de TAMETA soundlowboards zijn in 150 tot 250 centimeter breedte verkrijgbaar. Achter het gestoffeerde front gaat een krachtig 3.1 soundsysteem schuil. Het Teufel-soundsysteem rust op een uittrekbare schuiflade achter de gestoffeerde akoestiekklep.

Luidsprekers verspreiden het geluid aan de bovenkant van het paneel en zorgen voor een volle klank.

Trillingvrij luistergenot

Ook het SCOPIA soundlowboard kwam in samenwerking met Teufel tot stand: hoogwaardige techniek exclusief afgestemd op het lowboard van hülsta. Het soundlowboard is voorzien van de allerbeste technologie. Producent Teufel heeft de hoogwaardige techniek exclusief op het lowboard van hülsta afgestemd. Dankzij deze intensieve samenwerking is het hele systeem absoluut trillingvrij, zelfs bij maximaal geluidsvolume. De techniek wordt op een uittrekbare schuiflade gemonteerd en verdwijnt in een handomdraai achter een gestoffeerde wand – zonder afbreuk te doen aan de klankkwaliteit.

Compleet aanbod

Voor liefhebbers die de combinatie van modern wonen en fraaie techniek weten te waarderen, presenteert hülsta XELO. De hanglowboards en panelen van dit meubelsystemen zijn uitgevoerd met extra functies zoals de tv-bevestiging met bijbehorend soundsysteem in het wandpaneel. XELO biedt verschillende kleur- en oppervlakkenuitvoeringen, variërend van fronten en romp in wit laqué, zand laqué en grijs laqué. Hoogglansdeuren geven een bijzonder chique uitstraling; dat geldt ook voor de XELO-deuren van helder glas met een aan de achterkant gelakte rand in wit en zand.

Meer informatie: www.hulsta.nl

Publicatiedatum: 13 november 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties