Foto: ELITE_Full_Motion__Ambiance_Image_KeyVisual_Living_Room

Tv in de kamer zonder dat het opvalt, zo doe je dat!

Een avondje heerlijk bankhangen, wie is er niet dol op? Stiekem genieten we allemaal van een relaxte avond thuis inclusief onze favoriete serie en iets lekkers.

Theo Vliegop

Een tv in de woonkamer is daarom nog steeds een vaste gast in vele woningen. Maar een tv zie je maar zelden terug in de mooie woonbladen en stijlvolle showrooms. Het past vaak niet in de strakke designs van deze interieurs en wordt om die reden weggelaten. Toch zijn er tegenwoordig handige trucs en oplossingen om de tv wel in de woonkamer te plaatsen, zonder dat hij in het oog springt. Hoe je dat doet? Wij leggen het uit.

Bye bye beeldbuis

Met de introductie van de flatscreen tv in plaats van de beeldbuis viel er al heel veel ruimte weg achter de tv. Ten tijde van een beeldbuis was een speciale tv kast of -dressoir bijna onontkoombaar. Er waren vele soorten en maten op de markt, en voor ieder interieur was er wel een optie vindbaar. Toch nam het vaak nogal wat ruimte in beslag. Ruimte die je wellicht liever anders besteedde. Het handige aan een kast was dan weer wel dat je bijbehorende artikelen zoals videorecorders erin kwijt kon, inclusief je persoonlijke collectie video’s en dvd’s. Maar ook dit is tegenwoordig allemaal niet meer nodig. Tv’s zijn voorzien van een WiFi-verbinding, waardoor streamen en online tv kijken de norm is geworden. Geen gedoe met kastjes en draden maar een onzichtbare verbinding.

Opgehangen staat netjes

Maar zelfs de meest hippe flatscreen moet je nog steeds wél ergens kunnen plaatsen. Hier hoef je tegenwoordig geen tv kast meer voor te kopen, maar je kunt gewoon eenvoudig je tv ophangen. Wanneer jij investeert in een goede en stevige muurbeugel voor je TV weet je zeker dat hij voor jaren goed hangt. Het voordeel aan een muurbeugels is eveneens dat ze flexibel zijn. Ze zijn draaibaar, waardoor het ook tijdens het ontbijt mogelijk is vanaf de eetkamertafel het ochtendnieuws te volgen. Kies altijd voor de beugel die past bij jouw formaat tv, dan weet je zeker dat het stevig en veilig hangt.

In de kast, uit de kast

Een andere optie die wij tegenwoordig steeds vaker voorbij zien komen, waar het gaat om de tv in de woonkamer, is die van de inbouwkast. Een inbouwkast is steeds eenvoudiger en goedkoper te plaatsen nu ook innovatieve systemen het mogelijk maken dat je deze zelf installeert. Mensen die de tv wel in huis willen maar niet echt in het zicht, kiezen dan voor een inbouwkast waar de tv verborgen zit achter een deurtje wanneer er niet naar gekeken wordt. Eveneens een stijlvolle optie om toch je avondje series kijken niet meteen op te hoeven kijken wanneer jij een trendy interieur wil.

Kortom, een huis is natuurlijk niet alleen bedoeld om hip en stijlvol te zijn maar bovenal ook om in te wonen en leven. Nu zijn er vandaag de dag wel vele innovaties die ervoor zorgen dat het ene heel goed met het andere gecombineerd kan worden. Een tv echt integreren in je interieur is hier een mooi voorbeeld van. Welke serie wordt het vanavond?

Reacties