Foto: tafelen-in-stijl

Tafelen in stijl

ØDE Design lanceert De Stijl. De minimalistische ontwerpbenadering van Julius Taminiau komt optimaal naar voren in deze tafel.

17 Augustus 2023

De Stijl wordt geproduceerd van hoogwaardig Amerikaans noten, of massief eiken verkrijgbaar in verschillende tinten. Er is keuze uit diverse afmetingen waarbij de tafels altijd op bestelling worden vervaardigd. Daarnaast kan er een oplossing op maat worden gemaakt, mits dit geen afbreuk doet aan het oorspronkelijk ontwerp. 

Alles draait om verbinding

De productie vindt plaats bij Timmerfabriek J. van de Plas uit Udenhout (sinds 1754). Bij de productie van de ØDE tafels wordt gebruik gemaakt van oude (Japanse) verbindingstechnieken, hypermoderne CNC-machines in combinatie met vakkundig handwerk. Bij dit pure vakmanschap worden de tafels in elkaar gezet door middel van speciale houtverbindingen, waardoor het gebruik van schroeven zo veel mogelijk geëlimineerd wordt. Resultaat zijn hoogwaardige tafels die langer dan een leven mee gaan, die van generatie op generatie gebruikt kunnen worden.

Dutch Design

Architect Julius Taminiau werkt vanuit zijn gelijknamige atelier in Amsterdam aan internationale architectonische projecten. Met een hart voor het muzikale, maar ook kunst, filosofie, antropologie, natuur en gastronomie, zoekt hij continu naar verbondenheid. Zijn multidisciplinaire interesse in kunstvormen resulteert in een rijke gelaagdheid binnen elk ontwerp.

Meer informatie: www.odedesign.nl

Reacties