Team 7 wint Red Dot Award voor 'tema' tafel

Door de combinatie van traditioneel vakmanschap, geavanceerde techniek en helder design, ziet de 'tema' tafel er geweldig uit.

09 April 2019

TEAM 7, de Oostenrijkse fabrikant van natuurlijk, massief houten meubilair, wordt regelmatig winnaar in internationale designwedstrijden. Nu heeft TEAM 7 opnieuw de wereldwijd begeerde Red Dot Award binnengehaald voor het productdesign van de tema eettafel, een ontwerp van Dominik Tesseraux. De 'tema' tafel, voor het eerst voorgesteld op imm cologne 2019, wist de professionele jury te overtuigen met zijn in het oog springende design en innovatieve uittrekmechanisme. De lineaire vormgeving laat de schoonheid van het natuurlijke, massieve hout met handgesorteerd hout ten volle uitkomen. Twee onderstelvarianten - massief houten wangen of een A-frame - vormen een harmonisch geheel met het tafelblad. In het tafelblad zelf zit het verbluffende uittrekmechanisme verborgen. Het uittrekmechanisme, ontwikkeld door TEAM 7, is een pareltje van techniek dat toelaat de tafel heel makkelijk te verlengen met een simpele intui?tieve handbeweging. In slechts enkele seconden wordt de tafel 100 cm langer en biedt vier extra zitplaatsen. De enorme stabiliteit en ingenieuze constructie van het tafelblad is mogelijk dankzij de innovatieve drielaagstechnologie van TEAM 7. 'tema' combineert traditioneel vakmanschap met geavanceerde techniek en helder design.

De Red Dot Award wordt uitsluitend toegekend aan vernieuwende producten met een excellent design. Wereldwijd is de Red Dot Award in de categorie productontwerp een van de belangrijkste designbekroningen. Fabrikanten en ontwerpers uit meer dan 55 landen dienden in 2019 meer dan 5500 producten in. Tijdens het selectieproces heeft de Red Dot jury alle ingediende ontwerpen nauwgezet onderzocht en getest, met veel nadruk op criteria als functionaliteit, innovatie, designkwaliteit, productlevensduur en ergonomie.

Meer informatie over de 'tema' tafel? Kijk dan even hier.

Reacties