Tafels nieuw in de collectie van EYYE

4 modellen, 4698 mogelijkheden, altijd de juiste tafel!

01 Juni 2019

April 2017 lanceerde het nieuwe Nederlandse designmeubel merk EYYE haar eerste collectie banken, fauteuils, stoelen en accessoires - ontwerpen van de hand van designers Marike Andeweg, Studio Tom Dissel, Studio Foorumi en Margriet Foolen. En nu, mei 2018, is er weer groot nieuws: EYYE brengt een uitgebreide collectie tafels.

Alle tafels in de collectie zijn gemaakt van massief Europees eikenhout. Het voordeel van dit hout is dat het in onze ‘achtertuin’ groeit en dus niet van de andere kant van de wereld hoeft te komen, wat voor mens en milieu stukken beter is. Eikenhout uit Europa is duurzaam en bevat tannine, waardoor Europees eiken op een natuurlijke manier gekleurd kan worden. Voor elke boom die wordt geveld, planten de beheerders van het bos een nieuw exemplaar.

De tafels in de EYYE collectie zijn verkrijgbaar in vier kleuren eiken, die vervolgens gecombineerd kunnen worden met drie kleuren metaal.

De modellen:

Axxe, ontwerp Studio Foorumi

Opvallend aan Axxe is het asymmetrische, X-vormige onderstel dat het ontwerp een luchtig uiterlijk geeft. Het onderstel van Axxe is een combinatie van eikenhout en staal.

Rixx, ontwerp Studio Foorumi

Het bovenste deel van de asymmetrische X-poot van Rixx is slanker dan de onderzijde, waardoor het tafelblad bijna lijkt te zweven. Deze tafel heeft geheel stalen poten en het staal is verkrijgbaar in drie kleuren.

Pontt, ontwerp Studio Foorumi

Het ronde, ranke frame van Pontt is zowel stijlvol als stevig en geeft door zijn fijne lijnenspel karakter aan het ontwerp.

Sving, ontwerp Studio Foorumi

Dankzij de ronde poten en afgeronde tafelblad oogt Sving niet alleen heel vriendelijk, maar is de tafel ook makkelijk te combineren met vrijwel elke eetkamerstoel.

De tafelcollectie van EYYE is opgebouwd uit vier verschillende modellen, die te herkennen zijn aan het onderstel. Elk model kan zowel met een rechthoekig als ovaal gevormd blad uitgevoerd worden en met verschillende randafwerkingen. De tafels zijn in verschillende afmetingen en hoogtes verkrijgbaar. De positie van de poten kan je zelf bepalen, waardoor je extra stoelruimte aan de lange zijde of juist aan het hoofd van de tafel creëert.

De tafels zijn medio juni verkrijgbaar vanaf € 1449,- via erkende EYYE verkoopadressen. Kijk voor een actueel overzicht van deze adressen en voor uitgebreide informatie over de collectie op www.eyye.nl.

Reacties