Foto: 2019/Rolf_Benz-939-eettafel.jpg

Tafelgasten zijn welkom

De nieuwe eettafel Rolf Benz 939 is gemaakt voor mensen die houden van een uitnodigende eetcultuur.

Een vriendje van een kind is op bezoek, de buurvrouw komt langs op de koffie – fantastisch toch, we trekken de tafel uit en eten met z'n allen. Verrassend en individueel zoals zijn eigenaren, stelt de tafel zich op verzoek open met een extra blad.

Ook vanuit andere oogpunten is eettafel Rolf Benz 939 een meubelstuk dat verbindt. Hij past perfect bij Rolf Benz 629, de nieuwe stoel met zitbank, maar ook bij veel andere Rolf Benz-stoelen. Het tafelblad oogt rechtlijnig en verfijnd maar is langs de hoeken toch fijn afgerond. De tafel oogt licht maar staat op robuuste metalen beugels. Ook de mix van hout, metaal en keramiek verenigt schijnbare tegenstellingen.


Voor de evenwichtige plasticiteit van deze tafel is de Zwitserse vormgever This Weber verantwoordelijk. Het moeiteloos te bedienen uittrekmechanisme is gepatenteerd: wie de eettafel wil uitbreiden, trekt aan een van de zijden het hoofdblad uiteen. Het uittrekblad kan dan heel gemakkelijk via een draai-hefmechanisme in positie worden gebracht.


Rolf Benz 939 is leverbaar in drie lengtes, die elk uit te breiden zijn met 60 cm. Als oppervlakken zijn eiken fineer naturel, eiken zwart en Amerikaans notenhout leverbaar. Het uitbreidingsblad kan eveneens in deze varianten of in keramiek worden gekozen. De pootbeugels van staal kunnen worden uitgevoerd in de kleuren zwart of umbragrijs.

 

Producteigenschappen


Moderne uittrektafel met gepatenteerd hefmechanisme
Lengte: 180, 200 of 220 cm (+ uittrekblad 60 cm), breedte: 98 cm, hoogte: 76 cm
Hoofdblad hout (gefineerd, kleurloos gelakt): eiken naturel of eiken zwart, gebeitst of Amerikaans notenhout
Hoofdblad keramiek (3 mm op 8 mm floatglas): Calcatta glad of Emperador geborstelde uitstraling
Hoofdblad en uittrekblad in dezelfde materiaalsoort of materiaalmix (hout en keramiek)
Pootonderstel: staal gepoedercoat in RAL 9017 verkeerszwart of RAL 7022 umbragrijs
Made in Germany
Design: This Weber
Prijs vanaf € 5780,-
www.rolf-benz.com

Reacties