Rond in je interieur

Ben je toe aan een frisse, nieuwe look in jouw woonruimte? Denk dan eens aan het toevoegen van interieuritems met ronde vormen.

01 Oktober 2020

Rond zorgt behalve voor speelsheid ook voor veel gezelligheid en warmte. Vooral met de komende winterperiode is een gezellige en warme look in je interieur een fijn vooruitzicht.

Een speelse look

Veel salontafels hebben een rechthoekige of vierkante vorm, maar waarom zou je niet eens voor een ronde salontafel kiezen? Een of meerdere ronde salontafels geven jouw zithoek net die speelse touch waar je misschien wel naar op zoek bent. Kies voor één grote ronde tafel of ga voor twee salontafels bij elkaar. Door af te wisselen met de hoogte van de tafels creëer je een luchtige uitstraling.

Het enige dat nu nog mist zijn mooie accessoires op de tafel, zoals een of meerdere plantjes en een aantal fijne kaarsen voor wat extra warmte.

Zoveel plekken

Soms kom je net wat ruimte te kort in je zithoek. Een ronde bijzettafel  is dan een handige toevoeging naast je bank om bijvoorbeeld een glas drinken op te kunnen zetten. Maar dit handige tafeltje kun je natuurlijk ook op andere plekken in je woning plaatsen. Denk hierbij aan meerdere bijzettafels in je zithoek of in de slaapkamer waar je de tafel als nachtkastje gebruikt.

Ga voor een houten exemplaar als je een warme uitstraling wil creëren in je huis of kies een metalen tafeltje voor een stoere look. Als je niet kunt kiezen tussen deze materialen, zijn er genoeg bijzettafels te vinden die hout en metaal met elkaar combineren. Ook tafels met een marmer(look) zien we steeds meer terug in interieurs. De print van het marmer geeft een chique look en feel aan je woonruimte.

Genoeg ruimte

Een ronde eettafel is erg gezellig in jouw eethoek. De tafel neemt minder ruimte in beslag dan een rechthoekige variant, maar er passen toch veel mensen aan. Je schuift makkelijk een extra stoel erbij. Een ronde eettafel is niet alleen fijn om aan te eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezellige avonden spelletjes spelen met vrienden? Daar is een ronde eettafel ideaal voor. Ook zorgt zo’n tafel ervoor dat iedereen goed bij de spullen op tafel kan.

Laat de ronde vorm van de tafel op sommige plekken terugkomen in je interieur. Leg een rond vloerkleed in je woonkamer of hang een ronde spiegel op in de hal. Door naast rond ook items met een andere vorm een plekje te geven houd je balans in je interieur.

Neem eens een kijkje op Sohome.nl voor de mooiste ronde eet-, salon- en bijzettafels. Voor elke stijl is er wel een passend exemplaar te vinden. Ook vind je fijne eetkamerstoelen voor aan de ronde eettafel en prachtige bankstellen die jouw zithoek helemaal af maken.

Reacties