Foto: tafel-mylon-design-jacob-strobel

Tafel mylon TEAM 7: design Jacob Strobel

Tafel mylon, afstammend uit de oude ambachtelijke traditie van de boerentafels, is met zijn zelfbewuste poten een sterke persoonlijkheid.

Zijn vrouwelijke dynamiek haalt deze uittrektafel uit het gelijklopende onderstel en de vloeiend in de lijsten overlopende, smaller wordende tafelpoten met afgeronde kanten. De drielagige platentechnologie van TEAM 7 laat tegelijk met de allergrootste stabiliteit en vormvastheid een elegante, slanke uitvoering toe van het tafelblad. Ook de moderne, dwarse nerfrichting is met natuurhout alleen door deze technologie mogelijk. Zowel technisch als visueel overtuigt mylon in elk formaat. In een kleine uitvoering oogt mylon door zijn fijne afmetingen zeer evenwichtig, bij grote modellen komt door de uitlopende tafelvoet zijn enorme spanbreedte des te indrukwekkender over.

Mylon werd bekroond met de Red Dot Design Award 2014. De Red Dot Design Award geldt als een van de meest gerenommeerde designbekroningen wereldwijd en wordt aan realisaties toegekend die zich door een uitmuntende designkwaliteit onderscheiden.

De mylon tafel is in 66 groottes en 9 houtsoorten, als vaste en uittrekbare tafel beschikbaar. Uittrektafels zijn beschikbaar met glazen inlegbladen en de door TEAM 7 ontwikkelde 2soft-demping. mylon wordt door TEAM 7 in zijn eigen fabriek in Oostenrijk vervaardigd. Het gebruikte hout is afkomstig van Europees loofhout uit duurzaam beheerde bossen. Het hout wordt formaldehydevrij verlijmd, enkel veredeld met zuivere natuurolie en het is vrij van schadelijke stoffen.

Meer informatie: www.team7.at

Publicatiedatum: 1 juni 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties