Foto: rolfbenz-tafel

Rolf Benz 988. De tafel als sculptuur

Rolf Benz 988 is een karakterstuk

dat op ongebruikelijke wijze natuur met cultuur, kunst met architectuur en geometrie met sculptuur verbindt. Deze tafel, die naar keuze vervaardigd wordt uit eiken of Amerikaans noten, laat zien tot welke vormgevende topprestaties massief hout in staat is.

De geestelijke vader van de tafel is de ontwerper Bodo Sperlein. Steen, zilver, keramiek, hout – Sperlein heeft een zwak voor traditionele materialen en oude ambachtelijke technieken die hij steeds weer met een verrassende draai in de 21e eeuw katapulteert. De Duitse ontwerper heeft zijn studio gevestigd in South Bank in Londen en verrast met een poëtische design-denkwijze. Hij mixt weelde met eenvoud, verfijning met purisme, combineert hightech-flatscreens met de warme goudkleur van art deco, verandert minimalistische ledlampen in geraffineerde kroonluchters...

Ook de tafel Rolf Benz 988, waar de zinnelijke biomorfe vormen contrasteren met heldere lijnen, is een artefact uit de 21e eeuw. “Slechts enkele bedrijven zijn tegenwoordig nog in staat om op ambachtelijke wijze dergelijke ontwerpen te realiseren. Mijn tafel is een eerbetoon aan de ambachtelijke kunst”, aldus Bodo Sperlein, in wiens ontwerpen impulsen uit kunst, filosofie en architectuur samenkomen. Met een zeer fijnzinnig gevoel voor het hoogwaardige merk Rolf Benz heeft Bodo Sperlein een echte tafelicoon gecreëerd.

De tafel is 75 cm hoog, 107 cm diep en is leverbaar in verschillende tafellengtes. Naast de natuurlijke houttinten wordt ook de uitvoering “eiken zwart” aangeboden.

Afmetingen: 220 cm, 240 cm of 260 cm x 107 cm; hoogte: 75 cm. Leverbaar vanaf: € 6.208.

Reacties