Kiezen voor een ovale of ronde eettafel?

We zien het tegenwoordig enorm veel: ovale en ronde tafels. Maar hoe maak je nu de keuze of je voor een ronde of ovale eettafel gaat?

De voordelen ten opzichte van rechte tafels

Een ronde en ovale tafel hebben beiden verschillende voordelen ten opzichte van een rechte tafel. Zo houdt het ten eerste het interieur speels en is een ovale tafel een echte eyecatcher ten opzichte van een rechte tafel. Daarnaast is een ovale of ronde eettafel de perfecte oplossing voor smalle ruimtes omdat je je er gemakkelijker omheen beweegt. Tot slot maakt een ovale of ronde eettafel een gesprek centraler omdat iedereen meer naar elkaar zit gedraaid en zo zorg je ervoor dat de personene die aan de buitenkant zitten, zich niet buitengesloten voelen.

Dilemma: rond of ovaal?

Als je nu nog twijfelt tussen een ronde of ovale tafel, dan geven we je graag de volgende tips mee.

Tip 1: Beslis op basis van de beschikbare ruimte. Als je wat meer ruimte hebt of een ruimte hebt die langer is dan breder, ga dan voor een ovale tafel. Hiermee benut je de ruimte het beste en houd je genoeg ruimte over om je in te bewegen.

Tip 2: Kijk naar het aantal zitplaatsen dat je wilt of beschikbaar hebt. Als je vier zitplaatsen hebt, dan is wellicht een ronde eettafel meer geschikt dan een ovale. Wil je graag zes of meer zitplaatsen, dan is een ovale tafel meer geschikt omdat je deze tafel in de lengte beter aan kan passen op het aantal zitplaatsen.

Breed aanbod aan tafels

Wil je graag de mooiste ovale en ronde eettafels in het echt bekijken? Kom dan naar Eltink Interieur in Wijchen of bekijk ze alvast op www.eltink-interieur.nl. Daar vind je de mooiste tafels van bijvoorbeeld het merk Mobitec