Inspiratie nodig voor uw eethoek?

Onze tips kunnen u hierbij helpen

24 September 2020

Eethoek

Wat voor eettafel moet ik kiezen? Welke stoelen? Zou ik een schilderij aan de muur hangen? Kiest u voor een landelijke eettafel of een kloostertafel? Zou ik een moderne eethoek maken of een meer knusse eethoek? In dit artikel vindt u antwoorden op deze vragen.

Eettafel

Er zijn veel verschillende soorten eettafels. Rond, ovaal, rechthoekig met veel verschillende kleurcombinaties. De meeste tafels zijn gemaakt van hout. De meest populaire eettafels van dit moment zijn eettafels met een bruinhouten plaat en zwarte poten. U hoeft natuurlijk niet voor het populaire te gaan, u kunt ook voor iets origineels gaan, maar een houten eettafel past meestal erg goed bij veel verschillende omgeving. Ook een landelijke eettafel kan een mooie eyecatcher zijn in de eethoek.

Stoelen

Het is belangrijk dat de stoelen goed bij de tafel passen. Meestal worden stoelen plus tafel samen in een set verkocht, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. U kunt ervoor kiezen om de tafel en stoel precies te laten matchen zodat het bij elkaar pas, maar er zijn ook kleurcombinaties die mooi bij elkaar passen terwijl men het niet zal verwachten, zoals bijvoorbeeld een houten tafel met blauwe stoelen.

Kloostertafel

Wilt u dat uw restaurant een unieke sfeer heeft met landelijke kenmerken? U kunt kiezen uit verschillende soorten en maten. Een kloostertafel is niet alleen stoer maar ook duurzaam en geeft uw huis een landelijke stijl. Aan het stevige tafelblad en de ruwe houten poten kunt u een tafel van het klooster herkennen. Het uiterlijk is echt en aantrekkelijk. Door zijn stoere uitstraling staat de kloostertafel geweldig in bijna elk huis

Toch liever modern of knus?

Gaat u liever voor een modern of een knus onderkomen? Wilt u ook gezellig spelletjes op de tafel spelen met anderen of gezellig koffie drinken? Dan kan het dat u misschien liever een wat knussere omgeving heeft.

Kies wat bij u past

Het is uw huis en uw smaak. U wilt natuurlijk een interieur die bij u past. De juiste meubelen en accessoires uitkiezen is belangrijke om de juiste sfeer te geven aan uw huis. Uiteindelijk moet u zelf kiezen wat uw stijl is en wat er in uw eethoek past. Alle eethoeken lijken praktische min of meer op elkaar, maar er kunnen grote verschillen ontstaan door aankleding en keuze van stijl. Het kan simpel en gewoon, het kan extreem en extraordinair en het kan chill en knus.

Reacties